KONSEPT › Consept XC Coupe'nin yeni detayları belli oldu

Consept XC Coupe'nin yeni detayları belli oldu

09 Ocak 2014 / 14:28 Volvo Consept XC Coupe'nin detayları, tanıtılacağı Detroit Otomobil Fuarı'na yaklaştıkça belli oluyor

Consept XC Coupe'nin yeni detayları belli oldu

Volvo'nun konsept otomobil üçlemesinden ikincisi olan yeni Concept XC Coupe, modern spor ekipmanlarının tasarımından ilham alırken Volvo’nun yeni Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi’nin güvenlik becerilerini sergileyor.

Volvo Car Group tasarım patronu Thomas Ingenlath yeni konsept otomobili “Volvo Concept XC Coupe bu aktif yaşam stiliyle kusursuz bir uyum içinde. Yeteneği ve koruma özelliği sofistike görünümüyle akıllıca bütünleştirilmiş durumda. Concept XC Coupe sizi macera bölgesine götürüp, geri getirmeye hazır ve istekli…” şeklinde betimliyor.

İki kapılı, dört kişilik Volvo Concept XC Coupe, kardeşi Volvo Concept Coupe ile güçlü bir bağa sahip. Bununla birlikte, daha büyük 21 inç jantlar, daha fazla vurgulanmış çamurluk çıkıntıları ve daha yüksek tavan hattı, hep birlikte daha güçlü bir izlenime ve daha zengin, etkili bir görünüme katkıda bulunuyor. Ayrıca tıpkı Volvo Concept Coupe gibi Volvo Concept XC Coupe’nin yüzü de kaputtaki yeni girinti-çıkıntılar ve T şekilli DRL kılavuz ışıklarına sahip farlarla çevrili ‘yüzen’ ızgaraya sahip. Stop lambalarının görünümü de Volvo Cars’ın yeni tasarım yönüne dair ayırt edici bir unsur olarak dikkat çekiyor.

Thomas Ingenlath bu benzerlikle ilgili olarak, “Her iki konsept otomobil de bundan sonra otomobillerimizi nasıl şekillendirebileceğimizi gösteriyor. İskandinav tasarımının özelliği olan dingin, kendinden emin güzellikle, Volvo markasına duygusal bir değer kattık.” diyerek Volvo'nun gelecekteki konseptlerine ışık tutuyor.

ÇOK OKUNANLAR