SEKTÖREL › Corona virüsü Cenevre fuarını iptal ettirdi

Corona virüsü Cenevre fuarını iptal ettirdi

29 Şubat 2020 / 01:26 İsviçre Hükümeti, açılışa birkaç gün kala Cenevre Otomobil Fuarı'nı iptal etti

Corona virüsü Cenevre fuarını iptal ettirdi

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama doğrultusunda, planlandığı gibi 3 Mart tarihinde kapılarını açacağı düşünülen Cenevre Otomobil Fuarı, açılışa birkaç gün kala iptal edildi. Markaların tüm hazırlıklarını tamamladığı sırada açıklanan iptalin sebebi ise İsviçre Hükümeti'nin aldığı bir karar. Ülkede görülen Corona virüsü vakasının 3'e çıktığını belirten resmi makamlar, ülke genelinde katılımcı sayısı 1000'i geçen tüm organizasyonarın iptal edileceğini duyurdu. 

44248a06b58bfa54d626a7b7a93f4dc9_0.jpg

Fuar organizasyonunun başkanı Maurice Turrettini, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, "2020 Cenevre Otomobil Fuarı'nın iptal edileceğini duyduğumuza üzüldük" açıklamasını yaptı. Organizatörler, gösterinin daha sonraki bir tarihe yeniden planlanmayacağını söyledi. Bu iptalle birlikte, fuar yönetiminin güven ortamı yaratma çabaları da sonuçsuz kalmış oldu.

Gösterinin yönetim kurulu, standların yapımının neredeyse tamamlandığını ve iptal kararıyla birlikte sökümün başlayacağını söyledi. Yönetim kurulundan; "Bu iptalin finansal sonuçlarının önümüzdeki haftalarda incelenmesi ve değerlendirilmesi gerekecek." açıklaması gelirken, daha önce bilet satın almış kişilerin paralarının iade edileceği duyuruldu. Bu iptal, büyük şov için büyük harcamalar yapan otomobil markalarının da zarar tespiti yapmalarına sebep olacak.

ÇOK OKUNANLAR