SEKTÖREL › COTY'nin galibi Volt ve Ampera!

COTY'nin galibi Volt ve Ampera!

06 Mart 2012 / 02:35 Chevrolet ve Opel'in elektrikli ikizleri 'Car of the Year' ödülünün sahibi oldu

COTY'nin galibi Volt ve Ampera!
Cenevre Otomobil Fuarı'nda açıklanan sonuçlara göre 23 ülkeden 59 seçkin otomotiv gazetecisi, Opel Ampera ve Chevrolet Volt'u "Yılın Otomobili" seçtiler. Volt ve Ampera, en yakın rakiplerine 49 puan fark atarak 330 puanla birinci oldular.

COTY tarihinde ilk kez, final, Cenevre Motor Show’da yapıldı ve Opel CEO’su Karl-Friedrich Stracke ve Chevrolet Başkanı Susan Docherty ödülü, COTY jüri başkanı Hakan Matson’dan birlikte aldılar. 35 model arasından sıyrılarak birinciliği elde eden Volt ve Ampera, tasarım, konfor, performans ve özellikle yenilikçi teknolojiler kriterlerinde başarılı olarak COTY seçildiler.

Susan Docherty, “Bu bizim için gurur verici bir an ve Avrupa’nın en iyi otomobil gazetecilerinden meydana gelen bir jüriden bu ödülü almak onur verici” şeklinde açıklama yaparken, “Bizim otomobilimiz, sürücünün alışkanlıklarında herhangi bir değişiklik yapmasını gerektirmeden elektrikli sürüş keyfini sunuyor” diye ekledi.

Karl-Friedrich Stracke ise, “Güçlü rakiplerin içinde sıyrılıp birincilik ödülünü aldığımız için çok memnunuz ve çok gururluyuz. Bu, bizi e-mobilite alanında yeni liderlikler konusunda cesaretlendiriyor ” dedi.

Bundan önce, “Dünyanın en yeşil otomobili 2011” ve “Kuzey Amerika’nın en iyi Otomobili 2011” dahil olmak üzere bir çok uluslararası ödülü kazanan Volt ve Ampera, güvenliğini de Euro NCAP’ten aldığı 5 yıldız ile kanıtlamıştı. Şimdi, bu ödüllerin yanına bir de COTY 2012’yi ekledi. Volt ve Ampera, genişletilmiş menzilli ilk elektrikli otomobiller olarak pazara girdiler. 16 kWs’lik lityum iyon bataryası ile 150 bg güç üreten elektrikli motoru, hava, yol ve kullanım koşullarına göre 40-80 km arası menzile sahip. Bu mesafe tamamen elektrik enerjisiyle alınırken, elektrik enerjisinin azaldığı noktada benzinli motor, jeneratör görevi görerek elektrikli motoru şarj ediyor. Menzil genişletici motor sayesinde menzil, 500 km’ye çıkıyor.

ÇOK OKUNANLAR