İLK BAKIŞ › Coupe gövdeli Bentley Bentayga önümüzdeki yıl gösterilebilir

Coupe gövdeli Bentley Bentayga önümüzdeki yıl gösterilebilir

25 Kasım 2015 / 19:53 Yeni daha sportif SUV’un daha fazla güce sahip olabileceği de konuşuluyor

Coupe gövdeli Bentley Bentayga önümüzdeki yıl gösterilebilir

Britanya’da çıkan haberler Bentley’nin daha sportif coupe gövdeli bir Bentayga versiyonu hazırladığını iddia ediyor. Bentley’nin BMW X6 M ve Mercedes-Benz GLE63 S Coupe modellerine rakip olarak geliştirdiğine inanılan bu yeni modelin önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda konsept olarak gösterileceği de söyleniyor.

Markanın ürün gamı direktörü Peter Guest, Britanyalı dergi Auto Express’e yaptığı açıklamada daha sportif Bentayga’nın daha iyi yol performansına sahip olacak şekilde geliştirileceğini ancak, SUV’un dört kapıya ve dört koltuğa sahip olmaya devam edeceğini bildirdi.

Yeni SUV’un alçalan tavan çizgisinin aracın arka koltuk kafa mesafesini ve bagaj hacmini negatif olarak etkileyeceği tahmin edilirken, bu tarz bir araç arayışında olan birinin bu değişimlerden etkilenmeyeceği düşünülüyor. Aracın ayrıca daha geniş bir gövde, daha büyük tekerlekler, daha sert süspansiyon ve spor egzoz sistemi ile standart Bentayga’ya kıyasla daha agresif bir görünüme sahip olacağı tahmin ediliyor. Bentley Bentayga “Coupe”nin kaputunun altında nasıl bir motor olacağı bilinmiyor, ancak aracın, standart Bentayga’da yer alan 608 bg’lik 6-litre hacimli W12 motorun güçlendirilmiş bir versiyonuna sahip olabileceği düşünülüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR