YEDEK PARÇA › CrossClimate 2 Türkiye’de…

CrossClimate 2 Türkiye’de…

20 Eylül 2021 / 16:18 Michelin, yeni nesil dört mevsim lastiği CrossClimate 2’yi Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına sundu

CrossClimate 2 Türkiye’de…

Yılın dört mevsimi kullanılabilen ve dönemsel lastik zorunluluğunu ortadan kaldıran Michelin CrossClimate’ın yeni nesli 1 Eylül’den itibaren Avrupa ile birlikte ülkemizde de satışa sunuldu. Yılın hangi döneminde olursa olsun sürücülerin karşılaşabileceği hava koşullarının çoğuyla başa çıkabildiği açıklanan CrossClimate 2, kış lastiğine mantıklı bir alternatif oluyor.

Dört mevsim lastiği; kuru ve ıslak zeminde frenleme performansı, enerji verimliliği ve uzun ömürlülük açısından bir yaz lastiğinin faydalarını, bir kış lastiğinin karlı zeminler ve düşük sıcaklıklardaki yol tutuş ve frenleme performansıyla bir arada sunuyor. Michelin CrossClimate 2’nin yanaklarında bulunan 3PMSF (3 Zirveli Kar Tanesi) logosu, kış lastiklerinin zorunlu olduğu ülkelerde dahi kullanılabileceği anlamına geliyor.

e6087f83c9d19b8c573c910cc6970df1_1.jpg

CrossClimate 2, bileşenleri ve sırt yapısı başta olmak üzere yenilikçi bir ileri teknolojiler kombinasyonunu bünyesinde barındırıyor. Sırt yapısındaki malzemeler ile sırt deseni arasında mümkün olan en etkin dengeyi sağlayan ve ilk kilometreden son kilometreye kadar uzun süre yüksek performans veren yeni nesil dört mevsim lastiklerin üretilebileceğini gösterecek şekilde geliştirilen CrossClimate 2, hem yeni hem de aşınmış şekliyle, 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen dokuz testin altısında zirvede yer almayı başarmış.

e6087f83c9d19b8c573c910cc6970df1_2.jpg

Michelin CrossClimate 2 ayrıca, yuvarlanma direncini düşüren ve lastik ömrünü uzatan bileşenler içeriyor. Bu sayede lastikler daha seyrek olarak, sadece lastiklerin kullanım ömrü bittiğinde değiştiriliyor. Lastiklerin düşük yuvarlanma direnci her kilometrede yakıt tasarrufuna katkıda bulunurken, daha seyrek değişim ise çevresel konularda olumlu yönde bir etki yaratıyor. 

MICHELIN CrossClimate 2 geniş bir skalada, 15 ila 20 inç jantlar için 105 ebatta temin edilebiliyor. Bir önceki seri olan Michelin CrossClimate+ kataloğundan %40 daha geniş olan listede 65 yeni ebat bulunuyor.

Michelin Foto Galeri Tüm Michelin Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR