GÜNDEM › Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun...

Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun...

29 Ekim 2011 / 03:41 Cumhuriyetimizin 88. yılındayız. Ajansotomobil olarak, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz

Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun...
Ulu önder Atatürk tarafından bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin 88'inci yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, Birinci Dünya Savaşını takiben, yıllar süren bağımsızlık savaşından sonra, Osmanlı İmparatorluğu enkazı üzerine, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 88 yıl önce 29 Ekim 1923'te kuruldu.

Cumhuriyetin ilanını Türk ulusunu geçmişin karanlıklarından 20. yüzyıla taşıyacak devrimler takip etti. Cumhuriyet ilanı ve Türk Devrimi, yalnız Türk ulusu için değil, yalnız geri bırakılmış uluslar için de değil, bütünüyle uygar insanlık için dikkatle üzerinde durulmaya değer bir devrimdir. Türk Devrimi, tarihimizin en karanlık anında bize, Türk ulusuna, yepyeni bir yaşam ve umut getirdi; güç sağladı. Ulusumuzu, yalnız bağımsızlık yoluna değil, çok daha değerli, çok daha ender ve bağımsızlığın da gerçek güvencesi olan özgürlük yoluna sağlam bir biçimde soktu.

-----------------------

"Uçurumun kıyısında, yıkık bir ülke... Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar.... Yıllarca süren savaş... Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni yurt, yeni toplum, yeni devlet ve bunları başarmak için aralıksız devrimler... İşte Türk genel devriminin bir kısa anlatımı"

"Bugüne değin kazandığımız başarı, bize ancak ilerleme ve uygarlığa doğru bir yol açmıştır. Yoksa ilerleme ve uygarlığa daha ulaşılmış değildir. Bize ve gelecek kuşaklara düşen ödev, bu yol üzerinde duraksamaksızın ilerlemektir."

"Devrimin hedefini kavramış olanlar, onu korumayı her zaman başaracaklardır."

Mustafa Kemal Atatürk

ÇOK OKUNANLAR