KONSEPT › CUPRA'dan plug-in hibrit konsepti

CUPRA'dan plug-in hibrit konsepti

25 Şubat 2019 / 00:04 Geçtiğimiz yıl kurulan CUPRA markası ilk özgün modeline hayat verecek konseptini tanıttı

CUPRA'dan plug-in hibrit konsepti

SEAT bünyesinde ayrı bir oluşum olarak geçtiğimiz yıl lanse edilen CUPRA markası, daha yolun başında olmasına rağmen, CUPRA Ateca’yı sunduğu ilk yılında 14.400 adetlik satışa ulaşmayı başardı. Ancak bu rakam marka için yeterli değil. İspanyolların taze markası önümüzdeki dönemde daha büyük rakamları hedefliyor ve önümüzdeki 3 ila 5 yıl içerisinde satışlarını iki katına çıkarmak istiyor. Bu yüzden de yakın gelecekte sunulacak CUPRA modelleri büyük bir öneme sahip. Bu oromobillerden biri olan Formentor’un konsept versiyonu Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

189948784f0527873e70a34a9fa3249f_0.jpg

Konsept dediğimiza bakmayın. Formentor bu haliyle fazlasıyla seri üretim görünüyor.  SEAT logolu bir otomobilden türetilmemesi ve ana markada bir karşılığı bulunmaması Formentor’u Cupra’nın ilk özgün modeli yapıyor. Yani o Ateca gibi sonradan Cupra olan bir otomobil değil!

Teknik detayları henüz açıklanmayan Formentor, en yeni teknolojiler ve performans odaklı bir motorla donatılmış. Tasarımındaki öncelikli hedefin dikkat çekmek olduğu açıklanan konsept, son derece dinamik proporsiyonlara sahip. Güncel SEAT modellerinden ve CUPRA Ateca’dan farklı olarak daha kaslı ve kıvrımlı bir tasarıma sahip olan Formentor, zemine yakın tasarlanmış bir crossover gövdesi sunuyor.

189948784f0527873e70a34a9fa3249f_1.jpg

Mat petrol mavisi gövde rengiyle lanse edilen otomobil, modern ve sportif bir kabine sahip. Bu bölümdeki sert tasarım çizgileri SEAT ile benzerlik gösterse de daha teknolojik ve kaliteli bir görünüm sunuyor. Koyu krom kaplamalara yer verilen kabinde CUPRA logolu altı düz bir direksiyon simidi ve yan destekleri güçlü koltuklarla istenen sportif etki yaratılmış gibi görünüyor. Dijital gösterge paneli ve 10 inçlik multimedya ekranı da bu sportifliği teknolojiyle bir araya getiriyor. 

189948784f0527873e70a34a9fa3249f_2.jpg

CUPRA Formentor bir plug-in hibrit olarak geliştirilmiş. Otomobil, çift kavramalı DSG şanzımanla kombine edilen 245 bg gücünde plug-in hibrit teknolojisiyle donatılırken, sportiflik formülü ise DCC şasi teknolojisi ve diferansiyel kilidi ile tamamlanmış. Formentor'un performans figürleri henüz açıklanmış değil, ancak elektrik motorunun ilk hareket anından itibaren sunduğu yüksek tork sayesinde otomobilin son derece performanslı bir crossover olacağı açıklanıyor. Otomobilde ayrıca büyük bir batarya paketine yer verilmiş ki bu da WLTP test normalarına göre 50 km boyunca sadece elektrikli motorla ilerlemeyi mümkün kılmış. Yani Formentor’un çevreci bir tarafı da olacak. 

ÇOK OKUNANLAR