
Dacia 2025 yılında Dakar rallisine katılacak
05 Temmuz 2023 / 00:14 2025 yılında Dünya Ralli-Raid Şampiyonası'nda yarışacak olan Dacia, Dakar Rallisi'ne T1+ kategorisinde üretici olarak katılacak

Dacia, 2025'ten itibaren, Dünya Ralli-Raid Şampiyonası'nda bir üretici olarak yarışacağını ve ardından gerçek bir dayanıklılık testi olan Dakar'a katılarak motorsporlarının zirvesine çıkacağını açıkladı. Dacia, sentetik yakıtla çalışan ve en zorlu koşullarla başa çıkmak için geliştirilen dört tekerlekten çekişli çevre-dostu yarış otomobili prototipi ile yeni bir outdoor maceraya atılmış olacak. Dacia için bir test alanı ve bir fikir laboratuvarı da olacağı açıklanan ralli, ayrıca outdoor işlevsellikleri ve enerji seçenekleri açısından markaya, yeni akıllı çözümleri test etmek ve denemek için de bir fırsat yaratacak.
Dacia, bu heyecan verici projede, Renault Grubu'nun becerilerinin yanı sıra İngiliz motorsporları ve mühendislik grubu Prodrive'dan yararlanacak. Prodrive, ralli için prototip geliştirme konusundaki deneyimiyle tüm dünyada bilinen bir ekip. Prodrive, yaklaşık 40 yıldır dünya genelinde motorsporlarının en önemli oyuncularından biri ve markaların çok sayıda uluslararası şampiyonada zafere ulaşmasına yardımcı oldu. Prodrive, 2020 yılından bu yana Dakar Rallisi ve Rally-Raid'de yer alıyor. Prodrive, son üç Dakar rallisinde kendi ekipleri tarafından tasarlanan ve yönetilen araçlarla yer aldı.
Dacia prototipi, enerji ve kimya sektöründe dünya lideri olan Aramco tarafından sağlanan sentetik test yakıtıyla çalışacak. Aramco'nun sentetik yakıt çözümleri, yenilenebilir hidrojen ile tutulan CO2'nin birleştirilmesiyle üretiliyor ve bu da günümüz motorlarıyla uyumlu, daha düşük karbonlu yakıt sağlıyor.
-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS