SEKTÖREL › Dacia büyümeye devam ediyor...

Dacia büyümeye devam ediyor...

09 Nisan 2017 / 05:21 Duster EDC lansmanında Dacia'nın Türkiye pazarındaki başarılı satış grafiği de gözler önüne serildi...

Dacia büyümeye devam ediyor...

Türkiye’de ilk modelinin lansmanının gerçekleştirildiği 2004 yılından beri pazarda her yıl giderek güçlenen Dacia, 2016 yılında ülkemizde 47.529 adetlik satışa ulaşarak, yılı yüzde 4,8 pazar payı ile tamamladı. 2016 yılında Türkiye’nin en çok satılan 4x4 markası olmayı da başaran Dacia'nın MPV modeli Lodgy ise geçen yıl segment lideri oldu. Markanın 2017 yılında da bu ünvanları korumaya devam edeceği öngörülüyor. 2017'nin ilk 3 ayı sonunda yüzde 5.4'lük bir pazar payına ulaşarak, sıralamada 6. sıraya yükselen Dacia'nın EDC şanzımanlı Duster modeliyle bu bu trendi devam ettirebileceği görülüyor.

Duster EDC şanzımanında basın mensuplarıyla bir araya gelen Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş Dacia markası, Renault Grubu çatısı altında lanse edildiği 2004 yılından bu yana dünyada ve Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Marka “yalın, sağlam, ulaşılabilir” felsefesi doğrultusunda yüzbinlerce müşteriye ulaştı. Otomatik vites pazarı global pazarlarda yükselişinin yanısıra ve özellikle Türkiye’de yükseliyor. Binek otomobil pazarında otomatik vites pazarının payı yüzde 58 oranında. Bu pazarda yer almak ve uzun zamandır müşterilerimizden gelen yoğun otomatik vites talebine cevap verebilmek üzere Duster EDC’yi pazara sunuyoruz, üstelik “ulaşılabilir” felsefesinden ödün vermeden…segmentinde 82.900TL gibi benzersiz bir fiyat ile! Marka sıralamasında hızla yükselen Dacia, 2016 yılını toplam pazarda 8. Marka olarak tamamladı ve 4,8 pazar payı elde etti. 2017 yılında Dacia 6. sırada yer alıyor. Duster ise C SUV segmentinin lideri. Duster EDC’nin, Dacia’nın gücüne güç katacağına ve Türkiye’de marka sıralamasında üst sıralara taşıyacağından hiç şüphemiz yok.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR