GÜNDEM › Dacia Lodgy Segmentinde Lider!

Dacia Lodgy Segmentinde Lider!

21 Ekim 2013 / 11:02 Dacia Lodgy, 4bin 409 adet satış ve elde ettiği yüzde 42,2 pay ve ile segment lideri oldu.

Dacia Lodgy Segmentinde Lider!

Lodgy, satışa sunulduğu Nisan 2013 tarihinden bu yana büyük bir başarıya imsa attı. Çömert boyutları ve geniş hacmi ile sınıfında büyük bir başarıya imza attı. 5 ve 7 kişilik versiyonları da bulunan Lodgy, Türkiye'de geniş ailelerin de tercihi oldu. Lodgy tanıtımından bu yana 4 bin 409 adetlik bir satış rakamıyla M1- tek hacimli araçlar segmentinde yüzde 42.2 pay ile rakiplerini geride bıraktı.

Lodgy'nin 7 kişilik versiyonunda arkada gerçek 2 koltuk bulunuyor. Bu koltuklarda yolcular rahatlıkla seyehat edebiliyor. Lodgy'nin bu özelliği rakiplerinden ayrılmasına sebep oluyor. Ayrıca geniş bagaj hacmi ve ekonomik motoruyla taksi sürücüleri için ciddi bir alternatif oluyor.

Lodgy'nin en önemli özelliği ise binek otomobil olarak satılması. Bu sayede otomobil İstanbul Boğaziçi Köprüsünden geçebiliyor ve ticari araçlar gibi her sene trafik muaynesi olmasına gerek kalmıyor.

Dacia, binek + hafif ticari pazardan aldığı yüzde 4,4 pay ile Türkiye pazarında hızla yükseliyor. 2012 yılını 10. sırada tamamlayan Dacia, Lodgy ve Dokker modelleri ile ürün gamını zenginleştirerek Eylül 2013 sonu itibarıyla toplam pazarda markalar sıralamasında 7. sırada yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR