YENİ MODELLER › Dacia üç farklı tarzı birleştirdi

Dacia üç farklı tarzı birleştirdi

04 Eylül 2021 / 00:49 7 kişilik Dacia Jogger, Station Wagon uzunluğunu, MPV hacmi ve SUV görüntüsüyle birlikte sunuyor

Dacia üç farklı tarzı birleştirdi

Dacia, tamamen elektrikli şehir otomobili Spring, yeni Sandero ve makyajlı Duster modellerinin ardından, şimdi de 7 kişilik Jogger'ı model gamına ekledi. Sporu, outdoor ruhunu ve pozitif enerjiyi çağrıştıran bir isme sahip olan Jogger, Dacia’nın ürün gamını yenileme planının bir parçasını oluşturuyor. Marka, 2025 yılına kadar iki yeni model daha pazara sunacak. Ülkemizde de satılacak olan Jogger ise bu yılın Kasım ayında siparişe açılacak.

Yeni Sandero ile benzer bir yüze sahip olan Dacia Jogger'ın ön bölümü Dacia markasına özgü geniş ön ızgara, köşelere kadar uzanan geniş çamurluklar ve tasarım detaylarıyla hareketlendirilen yatay motor kaputu ile dikkat çekiyor. Tavan rayları ve yerden yüksek yapısıyla  tüm yol yüzeylerine uyumlu bir görünüm sunan Jogger'ın bazı versiyonları modüler tavan raylarıyla sunuluyor. Port bagaj rayları 80 kg’ye kadar (bisiklet, kayak, port bagaj vb.) yükleri taşıyabilen bir taşıyıcı işlevi görüyor. 

cc99a961f069469e9e50ee053c6836ff_3.jpg

Dacia, Jogger modelinin lansmanı için Extreme adı altında sınırlı sayıda özel bir versiyon sunacak. Bu versiyon; İnci Siyah, Arduvaz Gri, Aytaşı Gri, Buzul Beyaz ve lansman rengi Terracotta Kahve olmak üzere beş gövde rengiyle satışa sunulacak. Dış tasarımda; siyah renkli tavan rayları, aynalar, alaşım jantlar ve köpekbalığı yüzgeci anteni dikkat çekiyor. Megalith Gri ön ve arka tampon altı kaplamalarıyla ise ek kontrast amaçlanmış. Extreme özel versiyonunun ön tarafında ve jantlarında isim çıkartmaları ve kapı eşiğinde özel koruyucu şeritler bulunuyor.

Dacia Jogger, ailelerin günlük yaşamını kolaylaştıran geniş yaşama alanı ve çok yönlülük sunuyor. Önde, ortada ve arkada 24 litrelik saklama alanı sunan Jogger'ın üst donanım seviyelerinde ön panel boyunca uzanan tekstil şerit sayesinde daha iyi bir kalite algısına sahip olduğu açıklanıyor. Gösterge paneli veya bilgi-eğlence ekranı gibi sürüş bileşenleri bu şeridin üzerinde yer alıyor. Bazı versiyonlarında ikinci sıra yolcular için katlanabilir masalar ve bardak tutucular sunan Joggeri üçüncü sıradaki iki yolcuya ise, iki adet bağımsız koltuk, kol dayama yeri, daha iyi bir görüş ve ferahlık için kelebek tipi yan camlar sunuyor. 

cc99a961f069469e9e50ee053c6836ff_0.jpg

Dacia Jogger, üç koltuk sırası üzerinden 7 kişiye kadar oturma kapasitesi sunuyor. Jogger'ın ikinci koltuk sırasında 2/3-1/3 oranında katlanabilen üç kişilik koltuk, üçüncü sırada ise gerektiğinde çıkarılabilen iki adet katlanan koltuk bulunuyor. Jogger, koltuklar katlandığında 1.819 litre'ye kadar bagaj kapasitesi sunuyor 5 kişilik versiyon 708 litre (koltuk sırtlığı üst noktasına kadar) bagaj hacmi sunarken, 7 kişilik versiyonda tüm koltuklar kullanımdayken sunulan bagaj hacmi ise 160 litre olarak veriliyor. 

cc99a961f069469e9e50ee053c6836ff_1.jpg

Dacia Jogger, versiyona bağlı olarak; akıllı telefonla veya akıllı telefon olmadan çalıştırılabilen akıllı Medya Kontrolü, Medya Ekranı ile 8 inçlik dokunmatik ekran ve akıllı telefon navigasyonu ile Wi-Fi ekran yansıtma özelliği sunan Medya Nav olmak üzere üç farklı bilgi-eğlence çözümü ile donatılıyor. Medya Ekranı, dört hoparlör, bir USB bağlantı noktası ve daha iyi görüş ve ergonomi sağlamak üzere sürücüye dönük tasarlanan 8 inçlik bir dokunmatik ekran içeriyor. Sezgisel ve kullanıcı dostu arayüz Bluetooth özelliği dışında Android Auto ve Apple CarPlay uyumluluğu da sunuyor. Tamamen yeni “Otomobil” sekmesi belirli ADAS ayarlarına erişim sağlıyor. 

Dacia Jogger'da ayrıca satışa sunulduğu pazara bağlı olarak; ısıtmalı ön koltuklar, dijital ekranlı otomatik klima, bagajı uzaktan açma olanağı sunan eller serbest kumanda da sunuyor. Ayrıca otomobilde yağmur sensörü, elektrikli park freni, geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı ve ön/arka park yardımcıları da bulunuyor.

cc99a961f069469e9e50ee053c6836ff_2.jpg

Dacia Jogger, en güncel sürüş destek sistemleri (ADAS) ve güvenlik özellikleriyle donatılmış. 7 ile 170 km/s arasında aktif olan sistem, önde hareket eden araçlara olan mesafeyi ölçmek için ön radarı kullanıyor. Sistem bir çarpışma olasılığı algıladığında sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor ve ardından, sürücünün yeterince veya fren yapmaması durumunda otomatik olarak frenlere daha fazla güç uyguluyor. 30 ile 140 km/s arasında aktif olan bir diğer sistem, sürücüyü yandan ve/veya arkadan gelen bir araçla olası bir çarpışmaya karşı uyarıyor. Dört ultrasonik sensör (ikisi arkada ve ikisi önde) kör noktalardaki araçları (motosikletler dahil) algılıyor ve ilgili yan aynadaki bir LED ışık ile sürücüyü uyarıyor.

Park yardım sistemi, dört ön ve dört arka ultrasonik sensörü, bir geri görüş kamerası ve dinamik kılavuz çizgileri kullanıyor. Manevraları kolaylaştırmak için ise sürücüyü sesli ve görsel ipuçları ile destekliyor. Bu özellik, sürücü yokuş yukarı durduğunda ve tekrar harekete geçmek için ayağını frenden kaldırıp gaz pedalına geçirirken aracın iki saniyeliğine geri gitmesini önlüyor. 

cc99a961f069469e9e50ee053c6836ff_4.jpg

BENZİNLİ VE LPG’Lİ MOTOR SEÇENEKLERİ
Dacia Jogger, tamamen yeni 1.0 litre TCe 110 benzinli ve ECO-G 100 benzinli/LPG çift yakıtlı motor seçeneklerine sahip. Start&Stop ile donatılan motorlar Euro 6D Full emisyon normlarına uyumlu. Altı ileri manuel şanzımanla sunulan yeni TCe 110 benzinli motor, 1.0 litre, 3 silindirli, direkt enjeksiyonlu bir ünite. Bu motor 2900 d/d’de 200 Nm tork değeriyle Dacia Jogger ile sunulan en güçlü seçenek olacak. LPG'li ECO-G 100 motor ise 7,6 lt/100km WLTP karma yakıt tüketim değeriyle son derece tutumlu bir ünite olarak karşımıza çıkıyor. LPG kullanımında Dacia Jogger’ın ortalama CO2 emisyonu, eşdeğer bir benzinli motora göre %10 daha düşük. Bu versiyon ayrıca, 40 litre LPG ve 50 litre benzin olmak üzere iki adet depoyla maksimum 1.000 km menzil sunabiliyor. 

DACIA JOGGER HYBRID, 2023'TE LANSE EDİLECEK
2023 yılında ürün gamına hibrit versiyon da eklenecek Dacia Jogger, hibrit teknolojisine sahip ilk Dacia modeli olacak. Dacia Jogger'ın piyasadaki en uygun fiyatlı 7 koltuklu hibrit olarak öne çıkacağı açıklanıyor. Dacia Jogger'daki hibrit teknolojisi, 1.6 litrelik benzinli motor, bir e-motor ve bir yüksek voltajlı marş motoru olmak üzere iki elektromotor ve çok modlu debriyajsız bir transfer kutusundan oluşuyor. 1,2 kWsa (230V) kapasiteli yüksek performanslı bataryalar ve verimli otomatik şanzımanla birlikte fren enerjisi geri-kazanım sistemi; şehir içi kullanımlarında %80 oranında tamamen elektrikli sürüşe imkan tanıyor ve böylece %40’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Dacia CEO’su Denis Le Vot, Dacia’nın yeni modeli ile 7 kişilik aile aracı kavramına yeniden şekil verdiğini belirterek, “Bu yeni ve çok yönlü model, markanın her zaman maceraya hazır yaşam tarzını temsil ediyor. Yeni modelimiz Dacia’nın geniş aileler dahil ulaşımı herkes için erişilebilir kılma taahhüdüne bir örnek. Dacia Jogger aynı zamanda Dacia’nın ilk hibrit modeli olacak” dedi.

ÇOK OKUNANLAR