
Dacia yeni görsel kimliğini tanıttı
18 Haziran 2021 / 02:01 Yeni kimlik Dacia'nın stratejik planının önemli bir kilometre taşı olacak

Dacia, kısa süre önce Bigster konseptiyle ipuçlarını verdiği yeni görsel kimliğini tanıttı. Dacia DNA'sına sadık kalınarak daha modern ve dijital bir marka için yenilenen görsel kimliğin, sadelik ve sağlamlığın somut bir örneği olarak öne çıktığı açıklanıyor. Markanın “outdoor” tarafını vurgulayan yepyeni tasarım dili, bu aydan itibaren kademeli olarak uygulanacak.

Dacia'nın yeni görsel kimliği, yeni bir logo ve amblem ile ön plana çıkıyor. Bu iki yeni tasarım, markanın özünü vurgulamaya çalışan “Tasarım Ekibi” tarafından şirket içerisinde yaratılmış. Yeni logo birbirlerine ters bir görüntü sunan “D” ve “C” harflerinden oluşuyor. Dacia ismi de logoyla uyumlu yeni bir yazı tarzına sahip.

Dacia markası yeni renk seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Bunlardan biri olan Haki Yeşili, markanın doğaya olan yakınlığını öne çıkarırken, müşterileri için güçlü bir referans noktasını ve ikonik Duster gibi Dacia modellerinin kendilerini gösterdiği bir araziyi çağrıştırıyor. Yardımcı renkler skalayı tamamlıyor. Kum Rengi, Koyu Haki ve Terakota toprak renkleri olarak sunulurken, diğer iki renk olan parlak turuncu ve yeşil ise daha "teknolojik" bir his yaratıyor.

Yeni marka kimliği, Haziran 2021'den itibaren markaya özel siteler, reklamlar ve broşürler vasıtasıyla hayata geçirilmeye başlanacak. Dacia satış noktaları da 2022'nin başından itibaren kademeli olarak yeni marka kimliğine geçecek. 2022'nin ikinci yarısından itibaren ise araçlarda yeni logo ve amblem kullanılacak.

-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu
-
JAECOO 7'ye yeni renk seçeneği geldi
JAECOO 7'nin renk seçenekleri arasına “Bloodstone Red” isimli yeni seçenek eklendi
-
INSTER'ın Dynamic versiyonu Türkiye'de...
Hyundai INSTER'ın 327 km menzil sunan yeni Dynamic versiyonu 1.416.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
-
BMW iX3 ve M5 Touring'e “Altın Direksiyon” ödülü
BMW, iX3 ve M5 Touring ile Almanya’nın saygın otomotiv ödüllerinde öne çıkarken, Auto Trophy’de dokuz kategoride birincilik elde ederek rekor kırdı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS