GÜNDEM › Dacia yeni otomatik şanzımanını tanıttı

Dacia yeni otomatik şanzımanını tanıttı

25 Kasım 2015 / 19:51 Easy-R adı verilen yeni otomatikleştirilmiş manuel şanzıman markanın belirli modellerinde yerini alacak

Dacia yeni otomatik şanzımanını tanıttı

Dacia, Easy-R adını verdiği yeni otomatikleştirilmiş manuel şanzımanını tanıttı. Hidrolik bir sistem yerine elektromekanik bir sistem kullanan bu yeni şanzımanın “daha esnek ve hissedilmeyen bir tepki”ye sahip olduğu iddia ediliyor. Romen üretici klasik otomatik şanzımanlara kıyasla %25 daha az bileşene sahip olan bu şanzımanın “daha kolay servis edilebildiğini ve daha güvenilir olduğunu” iddia ediyor. Üretici ayrıca yeni şanzımanı 130.000 saat boyunca test ettiğini ve bu testlerin yanında şanzımana sahip otomobiller ile 120.000 km’lik yol testi yapıldığını açıklıyor.

Robotize şanzıman standart bir otomatik şanzıman gibi D, N, R ve M seçeneklerine sahip. Seçilen vites ise gösterge panelinde de görülebiliyor. Başlangıçta markanın 90 bg güç üreten TCe turbo benzinli motoru ile eşlenecek olan şanzıman, Dacia’nın Logan MCV, Sandero ve Stepway modellerinde sunulacak. Bu şanzımana sahip olan otomobiller ayrıca start-stop sistemi ve Eco modu ile birlikte gelecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR