LANSMAN › Dacia’dan küçük sınıf atağı...

Dacia’dan küçük sınıf atağı...

17 Şubat 2021 / 16:10 Dacia, tamamen yeni Sandero ve Sandero Stepway modellerini Türkiye pazarına sundu

Dacia’dan küçük sınıf atağı...

Dinamik tasarım, modern ekipman seviyesi ve artan kalite algısıyla tamamen yenilenen üçüncü nesil Dacia Sandero ve Sandero Stepway Türkiye yollarına çıkıyor. Renault Grubu'nun CMF-B platformunda üretilen Sandero ailesi, konfor, donanım ve teknoloji açısından ciddi bir gelişim gösterirken, markanın ulaşılabilir fiyat geleneğini sürdürmeye de devam ediyor. X-Tronic şanzıman, kör nokta uyarı sistemi, kablosuz Apple Car Play ve elektrikli park freni gibi birçok yenilik barındıran bu modellerden  Sandero Stepway lansmana özel 160.900 TL’den başlayan erişilebilir fiyat etiketleri taşıyor. Mart ayında bayilerdeki yerini alacak olan yeni Sandero ise 134.900 TL’den başlayan özel lansman fiyatlarıyla sunulacak.

Geçtiğimiz ay küresel çapta açıklanan Renaulution stratejik planına paralel olarak Dacia, üçüncü nesil Sandero ailesiyle tüketicilerini, güvenilir, özgün ve en iyi fiyat-performans oranına sahip araçlarla buluşturarak pazarda en akıllı seçim olarak kalmaya devam etmek istiyor.

0cc4c5448a134115a2b7c3c8e3bf9222_0.jpg

Sandero ve Sandero Stepway, eski nesillere kıyasla çok daha modern ve atletik bir forma sahip. Ön tarafta logo dışındaki tüm detaylar değişirken, yeni marka kimliğini tanımlayan Y şeklindeki ışık imzalı LED farlar ve krom görünümlü ön ızgara ile daha çekici bir görünüm sunuluyor. Y şeklindeki ışık imzası stop grubunda da karşımıza çıkıyor. Önden bakıldığında daha eğimli bir çizgiye sahip olan yan camlar, daha verimli tasarlanmış bir iç mekanın da habercisi niteliğinde. Otomobillerin arka tarafında ise genişleyen omuzlarla daha güçlü bir karakter yaratılmış. Yeni nesille birlikte gizlenmesine rağmen kolay ulaşılabilir bagaj kapağı açma düğmesi artan ergonominin sinyallerini veriyor. Sandero ve Sandero Stepway’in radyo anteni de tavanın arkasına doğru konumlandırılarak daha estetik bir görünüm elde edilmiş. 

0cc4c5448a134115a2b7c3c8e3bf9222_1.jpg

YENİ BOYUTLAR VE DAHA AERODİNAMİK GÖVDE
Sandero ve Sandero Stepway’in boyutları ve buna bağlı olarak proporsiyonları da değişmiş. Uzunluğu 19 mm artan, yüksekliği ise 20 mm azalan Sandero’nun genişliğinde 115 mm’lik artış bulunuyor. Ancak yeniden tasarlanan yan aynalar sayesinde genişlikteki artış yan aynalar açık halde sadece 13 mm oluyor. Böylece modelin toplam dış genişliği neredeyse değişmezken, akıllı tasarım dokunuşlarıyla iç mekanda ferahlık sağlandığı açıklanıyor. Genişlikteki değişimle birlikte Sandero'nun ön iz genişliğinin de 37 mm arttığı açıklanıyor. Daha eğimli ön cam, yeniden tasarlanan yan aynalar ve kaput çizgileri gibi tasarım öğeleri sayesinde otomobilin aerodinamik direnç katsayısı ise yüzde 11,1 oranında iyileştirilmiş. Bu durum, ağırlığın eski modele göre yaklaşık olarak 60 kg daha fazla olmasına rağmen, daha düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salımını da beraberinde getiriyor.

0cc4c5448a134115a2b7c3c8e3bf9222_4.jpg

Yeni Sandero Stepway, tasarım detaylarıyla güçlü bir SUV kimliğine büründü. Yeni Sandero'ya kıyasla yerden yüksekliği 41 mm daha fazla olan Sandero Stepway'in aynalar kapalı halde genişliği ise 87 mm artmış. Selefinden daha kaslı hatlara sahip olan otomobilin kaput çizgileri de bu güçlü görünüme vurgu yapıyor. Ön ve arkada bulunan krom görünümlü koruma kızakları, yan kapı korumaları ve enine doğru da konumlandırılabilen modüler tavan barları da Stepway’in SUV duruşunu pekiştiriyor.

0cc4c5448a134115a2b7c3c8e3bf9222_3.jpg

Hem Sandero'da hem de Sandero Stepway'de yedi farklı renk seçeneği sunuluyor. Yeni Sandero Stepway'in lansman rengi olan Atacama Turuncu, modelde ilk kez kullanırken, yeni Sandero ise Ayışığı Gri adındaki yeni renk seçeneğiyle dikkat çekiyor. Yeni Sandero, donanım seviyesine ve opsiyona göre iki adet 15 inç ve bir adet 16 inç, Yeni Sandero Stepway ise iki farklı 16 inç jant seçeneği ile sunuluyor. 

YEPYENİ İÇ MEKAN TASARIMI
Yeni Sandero ve Sandero Stepway’in iç mekanı da adeta evrim geçirmiş. Kabinde direksiyon haricinde tüm öğeler değişmiş. Bunun yanında tasarımı aynı kalsa da, direksiyonun artık derinlik ayarlı ve elektrik takviyeli hale gelmesi sürüş konforunu artırmış. Direksiyonun önceki nesile göre yüzde 36 daha az güç gerektirdiği açıklanıyor. Ön panel, kapı panelleri ve koltuk döşemelerinde kullanılan dekoratif malzemeler, iç tasarımda göze hoş gelen bir tasarım bütünlüğü oluştururken, yenilenen otomatik klima dizaynı, yeni tuş takımı ile birlikte de şık bir görünüm elde edilmiş. Dacia'nın yeni tasarım diline işaret eden havalandırma ızgaraları ise kalite algısını daha ileriye taşıyor. Yeni Sandero'dan farklı olarak Sandero Stepway, havalandırma çerçeveleri, iç kapı panelleri ve koltuk tasarımındaki özel dikişlerde yer alan Atacama turuncu detaylar sunuyor.

f283006a323602947bf803189de2975d_0.jpg

Sandero ailesi ön ve arka kapı panellerinin yanı sıra, orta konsol gibi bölümlerde bir önceki nesile göre 2,5 litre artışla 21 litrelik depolama hacmi sunuyor. 410 litrelik bagaj hacmi ise genişliğiyle B segmentinde iddialı bir konumda bulunuyor. Son olarak Dacia modellerinde ilk kez yer verilen elektrikli açılır cam tavan da iç mekandaki ferahlık hissini iyileştiriyor. Artan boyutlarla birlikte daha ferah bir kabine sahip olan yeni Sandero ailesinde, omuz mesafesi 8 mm, arka koltuk diz mesafesi ise 42 mm artmış. Her iki model de sınıflarının en iyi arka koltuk diz mesafelerinden birini sunuyor. 

f283006a323602947bf803189de2975d_1.jpg

KABLOSUZ APPLE CARPLAY ÖZELLİKLİ MULTIMEDYA SİSTEMİ
B segmenti Dacia’larn konsollarının üzerinde konumlanan multimedya ekranı ise teknolojik bir ilerlemeye işaret ediyor. 8 inçlik multimedya ekranı Dacia markası için bir ilk olma özelliği taşıyor. Sandero ve Sandero Stepway, üç farklı multimedya sistemiyle sunuluyor. Giriş seviyesinde sunulan “Media Control”, USB ve Bluetooth bağlantısı sunarken, 2 adet hoparlör ve 3,5 inç TFT ekranlı radyo sistemini içeriyor. Ayrıca ücretsiz olarak sunulan Media Control aplikasyonu indirilerek, ön konsoldaki bölmeye yerleştirilen akıllı telefonlar tıpkı bir multimedya sistemi olarak kullanılabiliyor. Müzik, telefon, navigasyon ve araç bilgileri, bu uygulama üzerinden görüntülenebiliyor. Sürücü tarafında bulunan çift mikrofon ise, daha net ses aktarımı sağlayarak otomobil için telefon görüşmelerinin kalitesini artırıyor. 

ac96eb34d9c1ffe173999892239085a5_0.jpg

Otomobillerin Prestige versiyonlarında standart olarak sunulan "Media Display" sisteminde ise, 8 inç dokunmatik ekran ve Apple CarPlay özellikleri bulunuyor. Konumu ve boyutu tamamen değişerek çok daha ergonomik bir hale gelen ekran, 4 hoparlör ile birlikte geliyor. Media Display multimedya sistemi, ekranın sol tarafına yerleştirilebilen telefon sabitleme aparatıyla birlikte sunuluyor. Sürücü ayrıca, direksiyon üzerinde bulunan tuş yardımıyla tek dokunuşla Siri üzerinden otomobiliyle iletişim kurabiliyor. Son olarak; "Media Nav" sistemi ise, Media Display'in özelliklerine ek olarak Renault ve Dacia markalarında ilk olan  kablosuz Apple CarPlay ile donatılmış. Bu sistem ile ek 2 hoparlör daha sunulurken, fonksiyonlar arasında navigasyon özelliği de ekleniyor. 

Yeni Dacia Sandero ve Sandero Stepway'deki gösterge panelleri de artık daha rahat okunabilir hale gelmiş. LPG’li versiyonda gösterge paneli, artık LPG tankının doluluk bilgisini de kullanıcıyla paylaşıyor.

ac96eb34d9c1ffe173999892239085a5_3.jpg

YENİ PLATFORM VE YENİ DONANIMLAR
Yeni Renault Clio ve Captur modellerinin de üretildiği Modüler CMF-B platformunun Dacia markası özelinde ilk kez kullanıldığı modeller olan yeni Sandero ve Sandero Stepway, önemli iyileştirmelerle geliyor. Daha hafif ve sertleştirilmiş şasi ve yeni karoser yapısı sayesinde titreşimlerin kabine iletimi azaltılarak araç içi sesin ortalama 3 ila 4 desibel düşürüldüğü açıklanıyor.

Yeni Sandero ailesi en yeni sürüş destek sistemleriyle birlikte geliyor. Sandero ailesine birçok yenilik getiren platformla birlikte otomatik yanan farlar, yağmur sensörü ve kör nokta uyarı sistemi gibi özellikler de ilk kez kullanılıyor. Ayrıca E-Call, Yokuş Kalkış Yardımcısı ve Start&Stop teknolojisine sahip modellerde, elektrikli park freni ve eller serbest Dacia Kart sistemi de Sandero ailesinde ilk kez sunuluyor.

ac96eb34d9c1ffe173999892239085a5_4.jpg

ÖNEMLİ BİR YENİLİK: X-TRONIC ŞANZIMAN
Yeni Sandero ve Sandero Stepway, tüketicilere verimli bir motor yelpazesi sunuyor. Dacia, iİlk kez yer verilen X-Tronic şanzımanla sınıfının en ulaşılabilir otomatik vites seçeneğini de listeye eklemiş oluyor. Euro 6D-Full standardına uygun motorlardan 90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litrelik TCe, 6-ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Bugüne kadar başarısını kanıtlayan, turbo beslemeli 100 beygir gücündeki ECO-G LPG motor seçeneğine ise 6-ileri manuel şanzımanla sahip olunabiliyor. B segmentindeki tek fabrika çıkışlı LPG seçeneği olma özelliğini sürdüren bu motorla Sandero ailesi, binek pazarında en düşük yakıt tüketim maliyetlerinden birini tüketicilerle buluşturuyor. Bir diğer seçenek olan 5-ileri manuel şanzımanla donatılmış 65 beygir gücündeki atmosferik SCe motor ise sadece yeni Sandero'da sunuluyor.

ac96eb34d9c1ffe173999892239085a5_1.jpg

“Yeni ve daha güçlü bir hikâyenin başlangıcı”
BERK ÇAĞDAŞ �" RENAULT MAİS GENEL MÜDÜRÜ

Yenilenen Sandero ailesinin Dacia markası için yepyeni ve daha güçlü bir hikâyenin başlangıcı olduğunu ifade eden Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, "İçinden geçtiğimiz pandemi süreci, hepimize hayatımızda gerçekten nelerin önemli olduğunu hatırlatan bir dönem oldu. Geleceğin mobilitesi bizi daha sürdürülebilir tüketime, temel ihtiyaçlara ve gerçekten önemli olana yönelmeye davet ediyor. Yeni Sandero ve yeni Sandero Stepway de işte bu temellere bağlı kalarak tüketicilerin gerçekten ihtiyacı olan her şeyi sunmak üzere tepeden tırnağa yenilendi. Yeni tasarımıyla daha dinamik ve modern bir görünüm kazanan Sandero ailesinde konfor, güvenlik ve teknoloji özellikleri de artırıldı. Renault Grubu'nun bilgi birikiminden yararlanarak CMF-B platformunda üretilen modeller, X-tronic şanzıman, elektrikli açılır cam tavan ve kablosuz Apple CarPlay gibi bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Yeni Sandero ailesiyle Dacia olarak yeni bir segmentte de yer alacağız. Yeni Sandero B-HB segmentinde rekabet etmeye devam ederken, Yeni Sandero Stepway ile artık B-SUV segmentinde de söz sahibi olacağız. SUV ruhunu artık daha da fazla hissettiren yeni Sandero Stepway’in bu segmentin en önemli oyuncularından biri olmasını hedefliyoruz. Sandero ailesinin yer aldığı B segmenti oldukça dinamik ve rekabet seviyesi yüksek. B-HB segmenti 2020 yılında toplam binek pazarından yüzde 12,1 oranında pay aldı. Türkiye'de B-SUV segmenti ise, 2015'te toplam binek otomobil pazarından yüzde 1,5 pay alırken, 2020'de bu oran ciddi bir artış göstererek yüzde 6,5 olarak gerçekleşti. Yenilenen modellerimizle Türkiye pazarı için böylesine önemli segmentlerde iddialı bir şekilde yer alarak genel marka performansımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

DACIA SANDERO VE SANDERO STEPWAY FİYATLARI

ac96eb34d9c1ffe173999892239085a5_2.jpg

ÇOK OKUNANLAR