LANSMAN › Dacia’nın 7 kişiliği Türkiye'de...

Dacia’nın 7 kişiliği Türkiye'de...

28 Kasım 2022 / 23:19 Üç farklı segmentin öne çıkan özelliklerini bir araya getiren 7 kişilik Dacia Jogger satışa sunuldu

Dacia’nın 7 kişiliği Türkiye'de...

Duster modeliyle Türkiye’nin SUV ve 4x4 lideri olan Dacia, 7 kişilik yeni otomobili Jogger’ı Iğdır-Kars rotasında düzenlediği çarpıcı bir lansmanın ardından Türkiye pazarına sundu. Aracın kimliğiyle çok uyumlu olan “Hepsi bir araba” sloganıyla gerçekleştirilen lansmanda yeni marka kimliğini de tanıtan Dacia’nın bu yepyeni modelini, bir Station Wagon’un uzunluğu, bir MPV’nin kullanışlılığı ve bir SUV’nin yüksekliğiyle sunarak, maceraya hazır yaşam tarzına göz kırpıyor. Lansmana özel 545 bin TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyan Jogger, Essential, Expression ve Extreme donanım seviyeleriyle sunuluyor. Yeni marka kimliğiyle birlikte Dacia’daki donanım isimlerinin de değiştiğini görüyoruz.

907db6aedc37060e824b8ac01ba6691a_1.jpg

Jogger, 110 beygir gücünde TCe ve 100 beygirlik TCe ECO-G motor seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Her ikisi de turboşarjlı olan 1.0 litrelik, üç silindirli bu motorlar 6-ileri manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. LPG’li ECO-G versiyonun 1000 km’ye kadar menzil ve yüzde 30’un üzerinde yakıt tasarrufu sunduğu belirtiliyor. Mevcut iki motor seçeneğinin yanı sıra, Dacia tarihindeki ilk hibrit motor da 2023 yılında Jogger ile satışa sunulacak. Bu versiyon aynı zamanda otomatik şanzıman talebine de cevap verecek.

907db6aedc37060e824b8ac01ba6691a_2.jpg

4,55 metre ile Dacia’nın en uzun modeli olan Jogger, plastik gövde kaplamaları, ön ve arkadaki tampon altı korumaları ve 200 mm’lik yerden yüksekliğiyle SUV segmentine yakın duran bir tasarıma sahip. Patentli bir Dacia yeniliği olan modüler tavan barları da Jogger’ın maceraya hazır yapısının önemli bir parçası. Bu barlar, 80 kg’ye kadar port bagaj, bisiklet, tavan çadırı ve kayak takımları gibi yükleri taşıyabiliyor. Dacia tarafından sunulan çadır opsiyonları da, Jogger’ı doğa tutkunlarına göz kırpan bir otomobile dönüştürüyor. 

Jogger, Dacia’nın yeni tasarım detaylarına da ev sahipliği yapıyor. Geniş ön ızgaradaki çift sıra şerit ve yeni Dacia logosu bu detaylar arasında yer alıyor. Yeni Haki renk seçeneği de bir Dacia yeniliği olarak ilk kez Jogger’da karşımıza çıkıyor. Bu yeni renk Dacia’nın tüm ürün gamında sunulacak. Jogger’ın maceracı kimliği off-road tarzına sahip Extreme versiyonunda daha da fazla ön planda olacak. Jogger, Ocak ayında satışa sunulacak bu donanım seviyesinde; siyah renkli tavan rayları, parlak siyah aynalar, 16 inçlik siyah alaşım jantlar, özel model ismi çıkartmaları, kapı eşiklerinde koruyucu şeritler ve köpekbalığı antenle geliyor. Bu versiyonda ayrıca kırmızı koltuk dikişleri ve dekoratif kaplamalar da yer alıyor. 

907db6aedc37060e824b8ac01ba6691a_3.jpg

Jogger, 2,90 m’lik uzun aks mesafesi, 1,63 metrelik yüksekliği ve 1,78 metrelik genişliğiyle ferah ve fonksiyonel bir iç hacim sunarak MPV müşterilerine de göz kırpıyor. Geniş üçüncü koltuk sırasıyla gerçek anlamda bir 7 kişilik otomobil olan Jogger, farklı koltuk düzeni konfigürasyonları sunuyor. Tüm koltuklar katlandığında 1807 litrelik bir bagaj hacmi sunan Jogger, 7 kişilik kullanıldığında 212 litre, üçüncü sıra koltuklar tamamen çıkarıldığında ise 631 litrelik yükleme hacmi sağlıyor. Bagaj bölmesinde ayrıca esnek kayışlar ve dört bağlama halkası bulunuyor. Bir adet de 12V soketin yer aldığı bagaj, ikisi bagajda ve biri ön yolcu tarafında olmak üzere üç adet kanca ile donatılıyor. Bagajdaki fonksiyonelliği kabine de taşıyan Jogger; önde 13 litre, ortada 8,6 litre ve üçüncü sırada 2,5 litre olmak üzere toplamda 24 litreyi aşkın bir saklama alanı sunuyor. Jogger’da ayrıca, versiyona bağlı olarak ikinci sıra yolcular için 70 mm uzayabilen uçak tipi servis masaları ve bardak tutucular da yer alıyor. Üçüncü sıradaki iki yolcuya is  kol dayama alanları ve dışarı doğru açılan kelebek tipi yan camlar sunuluyor. 

907db6aedc37060e824b8ac01ba6691a_4.jpg

Jogger’ın kabini diğer Dacia modellerinden hatırladığımız çizgilere sahip, ancak yeni "DACIA" logosunun yer aldığı aydınlatmalı kumandalara sahip direksiyon tasarımı bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Jogger’ın iç mekanındaki kalite algısını iyileştirmek için ön panelde boydan boya uzanan bir tekstil şeride yer verilmiş. Aynı kumaş ön kapı panellerinde de kullanılıyor. Pratik kullanımın yanında alan tasarrufu yaparak ekstra ferahlık getiren elektronik park freni de sunan Jogger’da ayrıca Eller Serbest Kart Sistemi de bulunuyor. Jogger, diğer Dacia modelleri gibi farklı bilgi-eğlence seçenekleriyle tercih edilebiliyor. Kullanıcıların uygulama indirerek kendi telefonlarını bir medya cihazı olarak kullandığı Media Control sisteminin yanı sıra Jogger’da 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip Media Display ve Media Nav seçenekleri de yer alıyor. Media Display'de 4 hoparlör, Bluetooth bağlantısı, USB girişi ve Apple CarPlay gibi özellikler bulunuyor. Media Nav sistemi ise bunlara ek olarak entegre navigasyon, ikinci USB girişi ve 6 hoparlör ile birlikte geliyor. 

96e118b12ad88c78d1ad0c43ddc92144_2.jpg

Jogger, Dacia dünyasında ilk kez yeni Sandero ailesinde kullanılan CMF-B platformunda yükseliyor. Otomobilin aerodinamiği, gövde altı kaplamalar ve düşük sürtünmeli bilyelerle desteklenmiş. Sağlam yapısıyla darbelere karşı etkin bir koruma sunduğu iddia edilen Jogger’ın kapılarında yer alan ve ivmeölçer ile eşleştirilen basınç sensörleri, yan darbelerin erken algılanarak hava yastıklarının daha hızlı açılmasını sağlıyor. Otomobilde ön ve arka park sensörleri, kör nokta uyarı sistemi ve geri görüş kamerası gibi sürüş destek sistemleri bulunuyor. 

96e118b12ad88c78d1ad0c43ddc92144_0.jpg

“FARKLI SEGMENTLERDEN PAY ALACAĞIZ”
Berk Çağdaş - MAİS A.Ş. Genel Müdürü 

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, "Dacia Jogger; bir Station Wagon’un uzunluğu, bir MPV'nin genişliği ve bir SUV aracın karakteri olmak üzere her sınıfın en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Bu yüzden ‘hepsi bir araba’ diyoruz. Böylece Jogger ile tüm bu segmentlerden pay almamız mümkün olacak. Otomobil, Dacia ürün gamında uzun yıllar boyunca yer alan Lodgy, Dokker ve Logan MCV modellerimizin kullanıcılar tarafından beğenilmiş özelliklerini muhafaza ederken, markanın yeni kimliğini ve teknolojilerini de üzerine koyuyor. Yeni amblemimizde “D” ve “C” harflerinin şık çizgileri bir zincirin halkaları gibi birleşerek sağlamlığı ve sadeliğin yanı sıra, Dacia markası ile müşterinin bağını simgeliyor. Jogger, pazardaki en ulaşılabilir 7 koltuklu seçenek olacak. Bunun yanında güçlü ve dayanıklı olması, genişliği ve iç mekânın modüler kullanımıyla hem sürücü hem de yolculara konforlu bir deneyim sunuyor” ifadelerini kullandı.

DACIA JOGGER FİYAT LİSTESİ (KASIM 2022)96e118b12ad88c78d1ad0c43ddc92144_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR