SEKTÖREL › Daihatsu, Toyota’nın yan markası oluyor

Daihatsu, Toyota’nın yan markası oluyor

30 Ocak 2016 / 12:03 Toyota, Daihatsu’nun kalan hisselerini satın alacağını açıkladı

Daihatsu, Toyota’nın yan markası oluyor

Toyota Daihatsu’nun tüm hisselerini satın alacağını ve söz konusu anlaşmanın Ağustos ayında gerçekleşeceğini açıkladı. Geçtiğimiz Çarşamba Daihatsu’yu satın almakla ilgilendiğini açıklayan Japon otomotiv devi, yüzde 51,2’lik hisselerine kalan yüzde 48,8’lik hisseleri ekleyerek markanın tek sahibi olmayı amaçlıyor. Bu satın alma işleminin markaya ne kadara mal olacağı henüz bilinmiyor, ancak kalan hisselerin değerinin yaklaşık 3.2 milyar dolar olabileceği söyleniyor.

Satın alma işlemi tamamlandığında Toyota ve Daihatsu’nun küçük otomobil segmenti için ortak bir stratejiye sahip olacakları söylenirken, her iki firmanın da farklı firmalar olarak yaşamaya devam edeceklerinin altı çiziliyor. Bu birliktelik ile Daihatsu’nun küçük segmentte yer alacak otomobilleri her iki marka için geliştireceği söyleniyor.

Toyota’nın Daihatsu’yu satın alması ile birlikte her iki firmanın teknolojileri fikir aşamasından itibaren paylaşacakları, ancak Toyota’nın güvenlik, çevre, konfor ve kullanıcı deneyimi konularına yoğunlaşacağı söyleniyor. Diğer tarafta, Daihatsu’nun ise maliyet ve yakıt verimliliği konularını ön plana çıkaracağı söyleniyor. Önceden tahmin edileceği gibi, bu birlikteliğin markaların gelişmekte olan pazarlarda birbirlerinin merkezlerini kullanmalarına da olanak sağlayacağı ön görülüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR