
Dizel-otomatik KONA Türkiye'de...
14 Nisan 2019 / 22:29 Hyundai KONA'nın DCT şanzımana sahip dizel-otomatik versiyonu satışa sunuldu

Hyundai, KONA modelinin 1.6 litrelik dizel motorlu ve 7-ileri DCT şanzımanlı dizel-otomatik versiyonunu Türkiye’de satışa sundu. 136 beygir gücündeki CRDi motora sahip olan KONA dizel 0'dan 100 km/s hıza 9.8 saniyede çıkıyor ve maksimum 191 km/s hıza ulaşabiliyor. Ortalama yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km olarak verilen KONA dizel, 137.500 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.
7DCT ile birlikte KONA dizelde üç farklı sürüş modu sunuluyor. ECO, Normal ve Sport olarak adlandırılan bu modlardan ECO'da; gaz tepkileri yavaş ve vites geçişleri daha hızlı bir şekilde gerçekleşerek özellikle şehir dışı sürüşlerde maksimum ekonomi vaat ediyor. Normal mod günlük kullanımda hem ekonomi hem de tatminkar bir performans sağlarken, Spor mod ise tamamen performanslı kullanıma yönelik ayarlar içeriyor.
Türkiye’de satışına başlanan yeni modelle ilgili olarak görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, ”Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında turbo benzinli motoruyla satışına başladığımız KONA modelimizin bugün de 1.6 litrelik dizel motorlu versiyonunu tüketicilerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Aynen benzinli versiyon gibi segmentinin en güçlü motoru olan dizel de hem hem performansı hem yakıt ekonomisi hem de Euro 6D normlarını karşılayan düşük emisyon seviyesiyle beklentileri fazlasıyla karşılayacak. Geçtiğimiz yıl sattığımız araçların içerisindeki SUV payımız yüzde 20 seviyesindeydi. Segmentinde liderliğe koşan Tucson’un ardından satışa sunduğumuz KONA dizel sayesinde de SUV pazar payımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
KonAtolia Türkiye turu da başlıyor.
Merakla beklenen otomobili bir road show projesiyle tanıtmak isteyen Hyundai Assan, 40 gün boyunca 40 şehir gezerek toplamda 7.000 kilometre yol katedecek.
12 Nisan’da İstanbul’dan start alan projede KONA 1.6 dizel, Türkiye’nin en kalabalık şehirlerini ziyaret ederek otomobil meraklılarıyla bir araya gelecek ve yüzlerce test sürüşü gerçekleştirecek. Hyundai Yetkili Satıcılarında gerçekleştirilecek test sürüş günlerinde ayrıca, özel aktiviteler, Sanal Gerçeklik (VR) yarışmaları ve uzman sunumları da gerçekleştirilecek.
Ayrıca, KonAtolia Türkiye Turu’nda 40’tan fazla otomotiv gazetecisi KONA’nın direksiyonunda olacak. Yüzlerce kilometrelik test sürüşlerinin ardından tura katılan uzman gazeteciler, izlenimlerini ve model hakkındaki detaylı görüşlerini otomobil severlerle doğrudan paylaşma imkanı bulacak.
-
Alfa Romeo, 115 yıllık tarihini özel bir logoyla kutluyor Alfa Romeo, 115’inci yıl dönümü için tasarlanan ve efsanevi tarihine saygı duruşu niteliğindeki özel logosunu tanıttı
-
Hyundai INSTER, Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili seçildi Hyundai, böylece WCA - Dünya Yılın Otomobil Ödülleri’nde üst üste dördüncü kez başarı elde etti
-
Opel'in "Köpek Balığı" geleneği devam ediyor Opel’in 20 yıllık Köpek Balığı detayları yeni Grandland modelinde de kendine yer buldu
-
BMW'nin iki yeni modeli Türkiye yollarına çıktı Borusan Otomotiv, BMW'nin 220 Gran Coupe ve X3 20d xDrive modellerini Türkiye pazarına sundu
-
Rekabet Kurulu'ndan izin çıktı Rekabet Kurulu sonunda yeşil ışığı yaktı. Stellantis markaları Tofaş çatısı altında birleşiyor