GÜNDEM › Dodge Dart

Dodge Dart

22 Ocak 2012 / 02:15 Chrysler'in Fiat Grubu ile ortaklığından doğan Dodge Dart, yılın ikinci yarısında Amerika yollarında olacak

Dodge Dart
Dodge'un yepyeni kompakt sınıf modeli Dart, Detroit Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Chrysler'in Fiat Grubu ile ortaklığının bir meyvesi olarak Alfa Romeo Giulietta platformu üzerine inşa edilen Dodge Dart, 4.67 metrelik bir uzunluğa sahip. Önden bakıldığında Giulietta'dan çok adeta VW Scirocco'yu andıran Dodge Dart, dört kapılı olmasına rağmen coupe benzeri bir siluete sahip. Sürücü odaklı ve son derece sportif görünen bir ön konsolu bulunan otomobil Amerika pazarında 5 farklı donanım paketiyle sunulacak: SE, SXT, Rallye, Limited ve R/T.

Dodge Dart, 3 farklı benzinli motor seçeneğine sahip. 160 bg gücünde 1.4 litrelik düşük hacimli bir MultiAir motor seçeneği bulunan otomobildeki diğer alternatiflerse 160 bg gücünde 2-litre ve 184 bg gücünde 2.4 litrelik ünitelerden oluşuyor. 6-ileri manuel, 6-ileri otomatik ve yine 6-ileri çift kavramalı şanzıman seçenekleri sunan Dart'ın donanım listesinin çok zengin olduğu açıklanıyor. Otomobilin Avrupa pazarında satılıp satılmayacağı ise henüz belli değil.

ÇOK OKUNANLAR