YENİ MODELLER › Dopingli Pagani Huayra BC 800 bg gücünde!

Dopingli Pagani Huayra BC 800 bg gücünde!

20 Şubat 2016 / 13:44 Pagani, yeni modeli Huayra Benny Caiola’yı gün yüzüne çıkarttı

Dopingli Pagani Huayra BC 800 bg gücünde!

Pagani, Huayra’yı daha da güçlendirdi. İtalyan üreticinin yeni modeli Huayra Benny Caiola (BC), markanın zaten güçlü olan Huayra modelinin daha güçlü versiyonu. AMG tarafından üretilen 6-litre hacimli çift turbolu V12 motorundan 800 bg güç ve 1.098 Nm tork elde eden yeni otomobil, yalnızca 1.218 kg’lik ağırlığı ile de dikkat çekiyor. Standart Huayra’dan 132 kg daha hafif olan daha sert versiyon, Dallara’nın sağladığı destek ile birlikte daha iyi optimize edilmiş aerodinamiklere kavuşmuş. Pagani ve Dallara, otomobilin yüksek hızlarda “yola daha iyi yapışmasını sağlamak amacıyla” tavan haricindeki bütün gövde panellerini elden geçirmiş.

Bunların yanı sıra Xtrac tarafından üretilen ve bünyesinde yeni karbon fiber eşleyiciler ile elektro-hidrolik tahrik sistemini barındıran yeni jenerasyon 7-ileri sıralı şanzımana kavuşan otomobilin vites geçiş süresi 150 ms’den 75 ms’ye düşmüş. Pagani her ne kadar yeni modelinin performans değerlerini henüz açıklamamış olsa bile, Huayra BC’nin 0-100 km/s sprintini standart Huayra’dan daha çabuk tamamlaması bekleniyor, yani bu durum Huayra BC’nin aynı hıza 3 sn’nin altında ulaşacağı anlamına geliyor.

Pagani yeni modelinden yalnızca 20 adet üreteceğini açıklarken, otomobilin 2.3 milyon euro’luk fiyat etiketine sahip coupe versiyonun tamamının satıldığını bildiriyor. Pagani’nin daha yüksek fiyat etiketine sahip olduğu tahmin edilen Huayra BC Roadster için de şimdiden birçok sipariş aldığı iddia ediliyor. İtalyan üretici, yeni Huayra BC modelini önümüzdeki ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda göstermeyi planlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR