SEKTÖREL › DRD Filo Kiralama’dan Stratejik Atılım!

DRD Filo Kiralama’dan Stratejik Atılım!

19 Ağustos 2011 / 18:17 DRD Derindere Filo Kiralama, 2011 yılında 140 milyon Euro yatırım yapmayı hedefliyor

DRD Filo Kiralama’dan Stratejik Atılım!
Sektörde 13. yaşını kutlayan DRD Derindere Filo Kiralama, uluslararası alanda faaliyet gösteren derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından kredi reytingi ve yatırım yapılabilir kategorilerinde başarıyla değerlendirildi. JCR Eurasia Rating, DRD Derindere Filo Kiralama’yı “BBB-“ gibi sektör ortalamalarının çok üstünde olumlu olarak değerlendirirken, görünümünü ise “Stabil” olarak belirledi. DRD Derindere Filo Kiralama CEO’su Yıldırıcı, sektör ortalamalarının çok üstünde aldıkları bu olumlu değerlendirmenin 4 yıllık stratejik planlarıyla ilgili aksiyonları için kendilerini daha da cesaretlendirdiğine dikkat çekti.

JCR Eurasia’nın DRD Derindere Filo Kiralama’yı sektörel dalgalanmalara göreceli olarak bağışık bir yapıya sahip ve küresel standartlarda araç başına gelir özelliklerine sahip olarak nitelendirmesinin önemine dikkat çeken Yıldırıcı, “ 14 bin adete yaklaşan araç filosu, 800 adeti aşan Türkiye çapında modern servis noktası ve 1300’ü aşkın itibarlı müşteri portföyüyle dikkat çeken DRD Derindere Filo Kiralama’nın ortaklarından herhangi bir destek sağlanıp sağlanamayacağına bakılmaksızın, esas faaliyetleri yoluyla bilançosunda üstlendiği riskleri yönetebilecek yeterli liyakat, deneyim ve altyapıya ulaşmasının ispatlanması bize gurur veriyor” açıklamasını yaptı.

2010 yılında 110 milyon Euro yatırım yaparak 5 bin 650 adet aracı uzun dönem kiralamada kullandıklarını hatırlatan Aytekinhan Yıldırıcı, DRD Derindere Filo Kiralama olarak 2011 yılında ise 140 milyon Euro’ya yaklaşan miktarda yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti. 2011 yılında ise 6 bin 800 adet yeni aracı kira sözleşmesiyle bağlamayı hedeflediklerini de vurgulayan DRD Derindere Filo Kiralama CEO’su Yıldırıcı, Türkiye’de filo kiralama alanında pazarlama ve satış sonrası hizmetleriyle fark yarattıklarına da dikkat çekti. Çok uluslu şirketlerden küçük ölçekli KOBİ’lere kadar çok farklı 1300 adeti aşkın itibarlı müşterilerinin farklı taleplerine butik hizmetler geliştirdiklerini belirten Yıldırıcı, satış sonrası hizmetlerde ise sektör genelinde birkaç adım önde olduklarını önemli vurguladı.

ÇOK OKUNANLAR