
DS 7'nin performanslı E-TENSE 4x4 360 versiyonu Türkiye'de
29 Mayıs 2023 / 10:23 DS 7 model ailesinin en üst versiyonu olan DS 7 OPERA E-TENSE 4X4 360 Türkiye yollarına çıkmaya başladı

2022’de makyajlı yüzüyle yollara çıkan DS 7 model ailesinin en üst versiyonu olan DS 7 OPERA E-TENSE 4X4 360, 2.910.900 TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu. DS PERFORMANCE tarafından geliştirilen bu özel versiyon, akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi, daha geniş iz açıklığı, daha alçak şasisi ve daha büyük frenleriyle dikkat çekerken, 360 beygir gücündeki şarj edilebilir hibrit sistemiyle ayrıca performans ve verimliliği de bir arada sunuyor. 520 Nm’lik maksimum tork değerinin de katkısıyla 0-100 km/s hızlanmasını sadece 5,6 saniyede tamamlayabilen DS 7 OPERA E-TENSE 4x4 360, 235 km/s maksimum hıza çıkabiliyor ve 100 km’de yalnızca 1,8 litre yakıt tüketiyor.

Formula E’deki iki adet çifte şampiyonluğuyla DS Automobiles, E-TENSE teknolojisini seri üretim otomobillerine aktardı. 360 bg’lik versiyonun Grand Touring ruhu, DS PERFORMANCE tarafından gerçekleştirilen özel geliştirmelerle destekleniyor. Bu versiyonun şasisi 15 mm alçaltılırken, iz açıklığı da önde 24 mm, arkada ise 10 mm genişletilmiş. DS PERFORMANCE logolu dört pistonlu kaliperler kavranan ön diskler de 380 milimetre çapında.

DS 7 OPERA E-TENSE 4x4 360’da, 200 bg'lik benzinli motor dört tekerlekten çekiş sağlayan ön ve arka akslardaki 110 ile 113 bg gücündeki elektrikli motorlarla kombine edilmiş. 14,2 kWh kapasiteli bataryasıyla, tamamen elektrikli olarak, 62 km’ye (WLTP şehir içi döngü) ve 57 km’ye (WLTP-birleşik döngü) kadar menzil sunabilen otomobil, otoyol koşullarında güvenli sürüş sağlayabilecek şekilde, tamamen elektrikli 140 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. DS 7 OPERA E-TENSE 4x4 360 21 inçlik BROOKLYN isimli jantları saran 245/35 R21 ölçüsünde Michelin Pilot Sport 4S lastiklerle donatılmış.

-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS