KONSEPT › DS'ten 408 bg’lik elektrikli spor konsept!

DS'ten 408 bg’lik elektrikli spor konsept!

27 Şubat 2016 / 09:46 Fransız üreticinin tamamen elektrikli konsept otomobili Cenevre’de görücüye çıkıyor

DS'ten 408 bg’lik elektrikli spor konsept!

DS, ayrı bir marka haline gelişinin birinci yıl dönümünü yüksek performanslı tamamen elektrikli bir konsept spor otomobil ile kutluyor. 4.12 metre uzunluğunda, 2.08 metre genişliğinde ve yalnızca 1.29 metre yüksekliğindeki otomobil nefes kesen profili ile dikkat çekiyor. Şık tasarımlı konsept otomobilin derisinin altında 408 bg güç ve 516 Nm tork üreten elektrikli motor yer alıyor. Bu motor DS E-TENSE’in 0-100 km/s sprintini 4.5 sn’de tamamlamasını ve 250 km/s’lik maksimum hıza sahip olmasını sağlıyor. DS yetkilileri otomobilin lityum-iyon pil grubunun şehir içinde 360 km’lik, kombine olarak ise 310 km/s’lik menzile sahip olduğunu açıklıyor.

1.800 kg’lik ağırlığa sahip olan konsept otomobil özel üretim Michelin Pilot Super Sport lastiklerle çevrili 20 inçlik jantlar üzerinde duruyor. Karbon monokok şasiye sahip olan iki koltuklu elektrikli GT’nin, bağımsız süspansiyonları ve zeminde yer alan pil grubu sayesinde iyi bir yol tutuşuna sahip olduğu iddia ediliyor.

Konsept otomobilin iç mekanının fotoğrafları henüz mevcut değil, ancak DS döşeme ekibinin kabini tasarlamak, test etmek ve üretmek için 800 saate ihtiyaç duyduğunu bildiriyor. Lale formundaki direksiyon simidine, 10 inçlik dokunmatik ekrana ve 640 watt’lık dokuz hoparlörlü Focal infotainment sistemine sahip olan konsept otomobilin “dinleyicilerine en iyi ses kalitesini sunduğu” iddia ediliyor.

Her ne kadar çok etkileyici görünüyor olsa bile, DS E-TENSE konseptinin üretim versiyonunun ortaya çıkma ihtimali pek yüksek değil. DS Automobiles yeni konsept otomobilini önümüzdeki Salı günü Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR