MOTORSPORLARI › DTM'de Audi zaferi!

DTM'de Audi zaferi!

15 Ekim 2011 / 01:16 DTM’de şampiyon erken belli oldu; Audi pilotu Tomczyk Valencia’da şampiyonluğunu ilan etti

DTM'de Audi zaferi!
DTM’in Valencia’da koşulan ayağında ilk altı sırayı alan Audi, sezonun son yarışı öncesinde şampiyonluk için önemli bir avantaj yakaladı. Valencia’ya en yakın takipçisi Bruno Spengler’in 9 puan önünde gelen Martin Tomczyk, elde ettiği ilk podyum başarısıyla DTM’de 2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Tomczyk böylece ilk kez DTM Şampiyonu olurken, Audi Sport Team Phoenix de ilk kez zafere ulaştı ve Audi yedi yıl sonra bir kez daha final yarışı öncesinde şampiyonluğunu ilan etti. 2004 yılında Mattias Ekström, yine Valencia’da erken bir şampiyonluk elde etmişti.

Audi pilotları ilk altı sırayı aldı…
Valencia’daki yarışa, 10’uncu sıradan başlayan Tomczyk, birinci turun henüz başlarında altıncılığa yükseldi ve ikinci pitstopundan önce de üçüncülüğe yerleşti. Finiş çizgisine kadar bu başarısını sürdüren Tomczyk, üçüncülük kürsüsüne çıktığı ilk yarışında DTM’in yeni şampiyonu oldu. İspanya’da koşulan yarışın tartışmasız hakimi Mattias Ekström’dü. İki kez DTM Şampiyonu olan pilot, 45 turun 38’ini lider olarak tamamladı. Audi Sport Team Abt Sportsline ile Nürburgring ve Oschersleben yarışlarında da birincilik kürsüsüne çıkan Ekström, Valencia’da sezonun üçüncü birinciliğini elde etti.

Ekström’ün arkasından ikinci olan Portekizli pilot Filipe Albuquerque, son derece başarılı bir performans göstererek henüz yeni olduğu DTM yarışında gelecek için iddialı olduğunu ortaya koydu. İkinci sırada başladığı yarış boyunca yerini koruyarak damalı bayrağı gördü. Bu sonuçla, Albuquerque ve takımı Audi Sport Team Rosberg sezonun en iyi derecesini elde etmiş oldu. 

ÇOK OKUNANLAR