
Dünyanın en çok satan 10 elektrikli otomobili!
21 Eylül 2020 / 11:15 Tesla Model 3, en çok satan elektrikli otomobiller listesinde açık ara lider konumda bulunuyor

2020'nin ilk yarısında dünya genelinde gerçekleşen elektrikli otomobil satışları açıklandı. Jato verilerine göre; 2020'nin Ocak-Haziran döneminde tüm dünyada 620 bin adet tamamen elektrikli otomobil satılırken, en fazla tercih edilen model ise 149.000 adetlik satış ile Tesla Model 3 oldu. Satış adetleri geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14 oranında artan Model 3, sadece globalde değil, Amerika, Çin ve AB pazarlarında da lider konumda bulunuyor.

Listenin ikinci sırasında ise yüzde 52 artış ve 38.000 adetlik satış ile Renault ZOE bulunuyor. Yakın zamanda yenilenen ve artan menziliyle daha cazip bir elektrikliye dönüşen ZOE'nin ardından 2020'nin ilk yarısında en fazla satılan üçüncü model ise 30.800 adet ile Volkswagen e-Golf oldu. VW e-Golf satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 arttığı görülüyor.
Nissan'ın elektrikli modeli LEAF yüzde 33'lük kayıpla 24.000 adet, Hyundai'nin KONA EV modeli ise yüzde 16'lık kayıpla 19.500 adet satıldı. En çok satan ilk 10 listesindeki tek Çinli üretici olan GAC ise Aion modeliyle 18.600 adetlik satışla altıncı sırada yer aldı.
Yedinci sırada 16.800 adetle Audi e-Tron bulunuyor. Satışlarında yüzde 93'lük bir artış bulunan bu otomobili 14.000 adetlik satışla Tesla Model X izliyor ki, geçen yılın aynı dönemine göre Model X satışlarının yüzde 14 oranında gerilediği görülüyor.
Listeye dokuzunda sıradan giren model ise Peugeot e-208 oluyor. Elektrikli otomobil pazarının yeni modellerinden olan e-208 13.700 adetlik satışa ulaşırken, listenin son sırasında ise 12.300 adet ile KIA Niro bulunuyor.

-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı
-
Elektrikli Cayenne gün ışığına çıktı
113 kWh bataryalı Cayenne Electric, teknolojisi ve çarpıcı performansıyla göz dolduruyor
-
Hyundai'den çarpıcı bir off-road konsepti
Hyundai’nin kompakt off-road konsepti CRATER, AutoMobility LA 2025'te tanıtıldı
-
Chery TIGGO8 Türkiye’de satışa sunuldu
7 koltuklu yeni TIGGO8, yenilenen tasarımı ve gelişmiş güvenlik donanımlarıyla Türkiye'de...























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS