SEKTÖREL › Dünyanın en çok satan otomobil markaları...

Dünyanın en çok satan otomobil markaları...

29 Ekim 2013 / 14:21 Toyota, satış rakamlarını koruyarak Volkswagen ve GM'yi geride bıraktı.

Dünyanın en çok satan otomobil markaları...

2013 yılı Ocak- Eylül ayı arasındaki satış rakamlarıyla Japon marka Toyota rakipleri VW ve GM'yi geride bırakarak lider oldu.

Toyota markası toplam 7.41 milyon adetlik satışla geçen yılki satış rakamlarını %1 oranında geçti. Marka yaptığı açıklamada satışların en çok olduğu pazar olarak Amerika'yı gösterdi. Satışların düştüğü pazarlar ise Avrupa, Tayland ve Cin oldu.

Generals Motors ise 7.25 milyon adetlik satış rakamına ulaştı. GM'nin Eylül ayındaki satışlarının %5 artmış olması marka açısından dikkat çekerken VW'nin %5'lik artışı satış rakamlarına 7.03 milyon olarak yansıdı.

Ekonomistler göre Yen kurunun düşük olması ihracaatı daha kârlı hâle getiriyor ve markanın Mart 2014 faaliyet kârı 24.7 milyar dolar olacağı söyleniyor.

Toyota bütün bir yıl boyunca kendine bağlı olan Daihatsu ve Hino markalarıyla birlikte 9.96 milyon adetlik araç satışı gerçekleştirdi. Bu satış rakamı geride bıraktığımız 2012 yılındaki rakama göre %2 daha fazla.

Eylül ayı içerisinde Toyota aylık araç satış rakamlarını %6 arttırarak 832.000 adete çıkarttı. Avrupa'daki satış rakamları ise Ocak Eylül ayı arasındaki 9 aylık süreçte %4 düşerel 407.072 olarak kaydedildi.

ÇOK OKUNANLAR