
E-208 ve E-308 Ecotest'in en verimli modelleri seçildi
09 Şubat 2025 / 23:56 PEUGEOT’nun elektrikli modelleri E-208 ve E-308, Ecotest sıralamasında 84 model arasında birinci ve ikinci oldu

PEUGEOT’nun tamamen elektrikli modelleri E-208 ve E-308, Avrupa'nın ve Almanya’nın en büyük otomobil derneği ADAC tarafından düzenlenen 2024 Ecotest sıralamasında 84 model arasında sırasıyla birinci ve ikinci oldu. Testte üçüncü PEUGEOT modeli olarak E-2008 de yer aldı. Aynı motor seçeneğiyle donatılan PEUGEOT E-2008 tüm segmentlerdeki SUV'lar arasında birinci olurken, genel klasmanda da 6. sırada yer aldı. Prestijli ADAC derneğinin her yıl gerçekleştirdiği Ecotest, Avrupa pazarında mevcut modellerin verimliliğini bağımsız olarak değerlendiriyor. ADAC, söz konusu karşılaştırmalı araştırma için araçların gerçek sürüş koşullarındaki enerji tüketimini ölçüyor.

2024 Ecotest'te yer alan üç PEUGEOT modeli de kendi segmentinde referans niteliğinde enerji tüketimi değerlerine sahip. Buna göre PEUGEOT E-208 16 kWh/100 km, PEUGEOT E-308 16,3 kWh/100 km ve PEUGEOT E-2008 ise 17,9 kWh/100 km (şarj kayıpları dahil ADAC Ecotest değerleri) enerji tüketiyor. PEUGEOT'lar sınıfının en iyi menziliyle de öne çıkıyor. PEUGEOT E-208 410 km, PEUGEOT E-308 413 km ve PEUGEOT E-2008 ise 406 km (WLTP’ye göre) menzile sahip. Bu modellerin bataryaları, diğer tüm elektrikli PEUGEOT modellerinde olduğu gibi, maksimum 30 dakika içinde %20'den %80 oranına kadar hızla şarj edilebiliyor.
Tamamen elektrikli PEUGEOT ürün gamı 12 model ile tüm Avrupa’daki ana akım üreticiler arasında en kapsamlı ürün gamı olarak öne çıkıyor. Yeni E-3008’in uzun menzilli versiyonu 700 km ile tüm SUV'lar arasında en iyi menzili sunarak PEUGEOT'nun elektrikli araç verimliliğinde en güncel örneğini ortaya koyuyor.
-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı
-
Elektrikli Cayenne gün ışığına çıktı
113 kWh bataryalı Cayenne Electric, teknolojisi ve çarpıcı performansıyla göz dolduruyor
-
Hyundai'den çarpıcı bir off-road konsepti
Hyundai’nin kompakt off-road konsepti CRATER, AutoMobility LA 2025'te tanıtıldı
-
Chery TIGGO8 Türkiye’de satışa sunuldu
7 koltuklu yeni TIGGO8, yenilenen tasarımı ve gelişmiş güvenlik donanımlarıyla Türkiye'de...























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS