YENİ MODELLER › E-TYPE'ın 60'ıncı yılına özel...

E-TYPE'ın 60'ıncı yılına özel...

15 Mart 2021 / 21:54 Jaguar, E-TYPE’ın 60’ıncı yıl dönümünü yeni Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition ile kutluyor

E-TYPE'ın 60'ıncı yılına özel...

Jaguar, ikonik modeli E-TYPE’ın 60’ıncı yıl dönümünü sadece 60 adet üretilecek "Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition" ile kutluyor. E-TYPE’dan ilham alan detaylarıyla Jaguar’ın efsanevi spor otomobillerinin mirasını devam ettiren bu özel seri F-TYPE, "SV Bespoke" kişiselleştirme uzmanları tarafından tasarlanmış.

Hem Coupé hem de Convertible karoser seçenekleriyle üretilen Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition, 1960 yılından sonra herhangi bir Jaguar modelinde sunulmayan E-TYPE’a özgü Sherwood Green gövde rengine sahip. Ek olarak çift tonlu Caraway ve Ebony Windsor deri iç kaplama seçenekleri de F-TYPE Heritage 60 Edition’ı standart versiyonlarından ayırıyor. Özel Diamond Turned Gloss Black 20 inç alaşım jantlar, parlak siyah ve krom  ve siyah fren kaliperleri de otomobildeki diğer özel detaylar arasında bulunuyor.

Bu özel modelde ayrıca, E-TYPE'ın ünlü dikiz aynası tasarımına gönderme yapan benzersiz alüminyum önkonsol kaplaması, performans koltukların baş dayamalarında kabartmalı "E-TYPE 60.yıl" logosu ve modelin sınırlı sayıda üretildiğinin bir göstergesi olan E-TYPE 60 arması bulunuyor. Caraway kenarlı halı paspaslar da bu özel modelin kabinindeki diğer farklılıklar arasında.

0a719ed7d9b5bf47aadd2c7d6d71ad86_0.jpg

Jaguar F-TYPE R’ı temel alan F- TYPE Heritage 60 Edition, 575 bg güç ve 700 Nm tork üreten süperşarjlı V8 motora sahip. 0’dan 100 km/s'ye sadece 3.5 saniyede ulaşan Jaguar F- TYPE Heritage 60 Edition’ın maksimum hızı ise 300 km/s’de sınırlandırılmış.

"Şimdiye kadar üretilmiş en güzel otomobil" olarak tanımlanan Jaguar E�'TYPE, 1960’ların cazibesinin ve heyecanının somut bir örneğiydi. E-TYPE'ın mükemmel orantılı gövdesi, daha önceki Le Mans ödüllü C-TYPE ve D-TYPE yarış otomobillerini tasarlarken aerodinamik uzmanlığını da uygulayan havacılık mühendisi Malcolm Sayer'in ustalık işiydi. 1960’ları yansıtan her şeye sahip olan E-TYPE, uluslararası jet sosyete, süper modeller ve rock yıldızlarının tercih ettiği bir otomobil oldu. E-TYPE 0-100 km/s hızlanmasını dönemi için rekor sayılabilecek bir sürede, sadece 7 saniyede, gerçekleştiriyordu. 241 km/s son hıza ulaşabilen ikonik model, monokok konstrüksiyon, disk frenler gibi yeniliklere sahipti ve bağımsız ön ve arka süspansiyon sistemi ile neredeyse rakipsizdi. 

Jaguar E-TYPE, 2008 yılında The Daily Telegraph’ın Tüm Zamanların En Güzel 100 Otomobili listesinde birinci sırada yer alarak otomotiv tarihi açısından önemini bir kez daha gösterdi. 14 yıl üretimde kalan E-TYPE, 70.000'den fazla otomobil tutkununa ulaşarak Avrupa'nın seri üretilen ilk spor otomobili oldu.

ÇOK OKUNANLAR