GÜNDEM › Efsane CEO'ya tutuklama kararı!

Efsane CEO'ya tutuklama kararı!

18 Kasım 2018 / 22:58 Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın CEO'su Carlos Ghosn’un Japonya’da tutuklanacağı açıklandı

Efsane CEO'ya tutuklama kararı!

Japon Kyodo haber ajansı, Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn'un Japonya vergi yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanacağını bildirdi. Otomotiv endüstrisinin en güçlü isimlerinden biri olan Ghosn'un maaşını düşük göstermek suçlamasıyla savcılar tarafından sorgulandığı belirtilidi.

Konuyla ilgili olarak Nissan tarafından da bir açıklama yapıldı. İç soruşturma sonucunda Ghosn’un maaşını yıllardır düşük gösterdiğnin belirlendiği açıklanırken, yöneticinin görevine son verileceği bildirildi. 

1999 yılında Renault ile gerçekleştirilecek ortaklık çerçevesinde Nissan'ın devrini yönetmek için operasyon direktörlüğü sıfatıya görev alan Ghosn, katı yeniden yapılanma kararlarıyla dikkat çekmişti. 2001 yılında Nissan'ın üst düzey yöneticiliğine getirilen Lübnan asıllı Carlos Ghosn, iflas aşamasına gelen Nissan'ı yeniden ayağa kaldıran isim olarak biliniyor. Ghosn, Nissan'daki başarısının ardından 2005 yılında ise Renault’nun Üst Yöneticisi olmuştu.

ÇOK OKUNANLAR