
Efsane isim geri dönüyor!
10 Ağustos 2021 / 22:50 Lamborghini, gelmiş geçmiş en ikonik otomobillerden biri olan Countach'ı günümüze taşıyacak

Lamborghini, özellikle belli bir yaşın üzerindeki otomobil meraklılarını heyecanlandıran önemli bir gelişmeyi duyurdu. Geliştirdiği yeni bir otomobil için efsanevi Countach ismini kullanacağını duyuran marka, böylece 70'li yılların ikonik Lamborghini'sini yeniden canlandıracak.

Bu yılın başlarında markanın CEO'su Stefan Winkelmann tarafından 2021'de piyasaya sürüleceği onaylanan iki yeni modelden biri olan bu otomobilin Marcello Gandini imzalı orijinal Countach'ın çarpıcı kama şeklindeki siluetine ve 50 yıllık efsaneye has tasarım detaylarına sahip olacağı belirtiliyor. Örtünün altındaki konseptin arkasında herhangi bir kanat olmaması, modern Countach tasarlanırken, orijinal modelin kanatsız LP400 neslinden ilham alındığına işaret ediyor.

Countach'ın güç ve aktarma organlarını markanın hiper otomobili Sián'dan alacağı belirtiliyor. Emsiyonu düşürmek için süper kapasitörle kombine edilen 6.5 litrelik V12 motorla yollara çıkacağı açıklanan Countach'ın toplam 800 bg civarında güç değeri sunacağı, 0'dan 100 km/s hıza 3 saniyenin altında ulaşacağı ve 360 km/s'nin üzerine çıkabileceği tahmin ediliyor.
Lamborghini, modern Countach'ın ardından Aventador'un plug-in hibrit teknolojili halefini de yollarla buluşturacak. Lamborghini, şimdiye kadar Countach'ı ne zaman göreceğimizi açıklamadı. Ancak bu özel otomobili, yakın gelecekteki en büyük iki otomobil etkinliği olan Münih Otomobil Fuarı veya California'daki Monterey Otomobil Haftası'nda görme ihtimalimiz bulunuyor. Bunun yanında Monterey, bu çok özel süper otomobilin ortaya çıkması için daha uygun bir atmosfer sunuyor.

-
Mercedes-Benz GLE ve GLS geri döndü
Yıldızlı marka, yenilenen GLE ve GLS modellerini Türkiye’de yeniden satışa sundu
-
Makyajlı Megane E-Tech son çeyrekte geliyor
Güncellenen model yeni bir görünüm, 500 kilometreye varan menzil ve gelişmiş teknolojiler sunuyor
-
Cadillac, Chevrolet ve GMC resmen Türkiye’de
TUROTO, Cadillac, Chevrolet ve GMC markalarının Türkiye’deki resmi distribütörü oldu
-
Yeni Dacia Spring geliyor...
Yeni Spring’in 2027 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor
-
Toyota’dan yapay zeka destekli dijital danışman
Otomotiv sektöründe bir ilke imza atan Toyota Türkiye, yapay zeka danışmanı Toya’yı devreye aldı.
-
Audi Concept C’ye 4 tasarım ödülü
Tamamen elektrikli Concept C, Audi’nin yeni tasarım anlayışını temsil ediyor
-
Mercedes-Benz, VLE'nin üretimine Başladı
Mercedes-Benz VLE'nin seri üretimi İspanya’daki Vitoria fabrikasında başladı
-
Yeni A6 allroad'da PHEV sürprizi
Audi, beşinci nesil A6 allroad'u tanıttı. A6 allroad ilk kez şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle sunulacak
-
Volvo’da Gemini dönemi
Google Gemini, Google altyapılı Volvo modellerinde kademeli olarak kullanıma sunuluyor
-
Citroën Berlingo artık Türkiye’de üretilecek
Berlingo’nun yerli üretim macerası 2026’nın üçüncü çeyreğinde Tofaş Fabrikası’nda başlayacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS