
Elektrikli Corsa e-Rally yarışa hazır
15 Aralık 2020 / 16:25 Testler tamamlandı. ADAC Opel e-Rally Cup mücadelesi 2021'de başlıyor

Dört adet tamamen elektrikli Corsa-e Rally, toplamda 1.500 km’ye varan üç günlük testlerini başarıyla tamamladı ve Alman Ralli Şampiyonasının (DRM) iki ayağına dahil oldu. Sekiz ayaktan oluşan ADAC Opel e-Rally Cup, 2021 yılında bir test yarışı ile başlayacak.
Opel Corsa-e Rally, bir otomobil üreticisinin ilk tamamen elektrikli ralli otomobili olarak öne çıkıyor. Opel logolu elektrikli ralliciler önümüzdeki sene kendilerine ait tek marka kupası olan ADAC Opel e-Rally Cup için parkurlara çıkacak. Opel Motorsport’a ait dört adet Corsa-e Rally yarış otomobili, Marijan Griebel, Horsthattan ve Opel yarış efsanesi Volker Strycek olmak üzere deneyimli isimlerin pilotajında geçtiğimiz hafta Pferdsfeld Test Merkezi’nde üç günlük zorlu testi tamamladı. 100 kW (136 bg) güç üreten ralli otomobilleri toplamda 1.500 km’yi sorunsuz tamamladılar.
Üç günlük test programı kapsamında, özel etaplar, yol etapları ve servis dahil Alman Ralli Şampiyonasının (DRM) iki ayağı da tamamlandı. Sürüş ve şarj süreleri, bataryanın sıcaklık yönetimi ve yazılımın ince ayarı gibi detaylar ilk kez bir yarış ortamında test edildi. Tamamen elektrikli otomobiller, yeni bileşenlerin dayanıklılığını da test etmek üzere uzun süreler çalıştı.
Opel Motorsport Direktörü Jörg Schrott testlerle ilgili olarak; “Son derece verimli ve başarılı bir test oldu. 2021 Opel e-Rally Cup hazırlıkları için çok önemli veriler ve bilgiler topladık. Ne yazık ki, otomobillerimizi geliştirirken Covid-19 salgını nedeniyle birkaç test etkinliği gerçekleşemedi. Bu nedenle Pferdsfeld’deki ralli simülasyonumuz daha da önem kazandı. Sonuç olarak yeni Corsa-e Rally artık yarışa hazır” açıklamasını yaptı.
ADAC Opel e-Rally Cup, 2021 ilkbahar ve sonbahar ayları arasında sekiz ayaktan oluşacak. Ayrıca kayıt yaptıran tüm katılımcılar için ek bir hazırlık olması anlamında sezon öncesinde test niteliğinde bir hazırlık yarışı da düzenlenecek.
-
İstanbulPark’ta Mercedes-AMG adrenalini Mercedes-AMG’nin Türkiye’deki 18 farklı modeli, İstanbulPark’taki etkinlikte davetlilerle buluştu
-
Hyundai, çarpışma testlerinden zaferle ayrıldı Hyundai Motor Grubu, 7'si Hyundai modeli olmak üzere toplam 15 adet IIHS Üstün Güvenlik Ödülü'nü kazandı
-
iCAR V23: Chery’den yeni nesil mobilite atağı Chery'nin iCAR markası, kişiselleştirilebilir retro-modern çizgilere sahip yeni nesil SUV modeli V23’ü tanıttı
-
JAECOO 7’nin Off-Road Kiti Türk kullanıcılarla buluştu "Şehirli + Off-Road” kimliğiyle öne çıkan JAECOO 7, yeni Off-Road Kiti ile artık daha da maceraperest
-
%10 ÖTV'li elektriklide Volvo imajı Volvo'nun elektrikli B-SUV modeli EX30, %10 ÖTV avantajıyla 1.913.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor