
Elektrikli otomobil ithalatına yeni düzenleme
29 Kasım 2023 / 23:51 İthalat yapabilmek için en az 20 adet servis noktası, eğitimli personel ve çağrı merkezi şartı getirildi

Çin'den elektrikli otomobil ithal etmeyi düşünenler dikkat! Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile elektrikli araç ithalatını etkileyecek önemli bir düzenleme yapıldı. Tebliğe göre; Türkiye pazarına yeni gelecek markalara Türkiye’nin 7 bölgesinde TSE standartlarında en az 20 yetkili servis açma ve Türkçe hizmet verecek en az 40 personelin görev yapacağı çağrı merkezi kurma zorunluluğu getirildi. Elektrikli araç bakım onarım personelinin yeterlilik belgesine sahip olması da şartlar arasında.
Bu karar AB ülkeleri ve Serbest Ticaret Anlaşması imzaladığımız Güney Kore ve İngiltere gibi ülkeleri kapsamayacak. Bu yüzden ithalat şartları daha çok Çinli markaları zorlayacak gibi görünüyor. Bu şartları yerine getiremeyen ithalatçılara izin belgesi verilmeyecek.
BYD, MG, Chery, DFSK, Skywell, Voyah, Leap Motor, Hongqi, Nieve, Hozon Neta ve SWM şu an ülkemizdeki Çinli markalar arasında yer alıyor.

-
Yeni BMW X5'te seçenek bolluğu
BMW'nin Neue Klasse dönemine güçlü bir giriş yapan X5, 5 farklı motor tipiyle yollarda olacak
-
IONIQ 3 kullanıcıyı merkeze alıyor
Yeni IONIQ 3, bağlantılı teknolojileri ve kullanıcı deneyimi odaklı yaklaşımıyla öne çıkıyor
-
Volvo'dan caz festivaline tam destek
Volvo Car Türkiye, İstanbul Caz Festivali sponsorluğunu 15'inci yılına taşıdı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS