SEKTÖREL › Elektrikli otomobillere gezici destek

Elektrikli otomobillere gezici destek

02 Haziran 2021 / 11:13 Marm Assistance, gezici m-şarj hizmetiyle elektrikli otomobil kullanıcılarına önemli bir çözüm sunuyor

Elektrikli otomobillere gezici destek

Elektrikli otomobiller her geçen gün daha fazla ön plana çıkıyor. Ancak elektrikli otomobil satın almak isteyen birçok kişi “Elektrikli aracımın şarjı yoldayken biterse ne olur?” sorusuyla karşı karşıya kalıyor. Türkiye’nin ilk Assistance şirketi olan ve bu zamana kadar birçok ilki Türkiye ile tanıştıran Marm Assistance’ın ise bu “olası aksi durum” için yenilikçi bir çözümü var. Türkiye’de birçok otomobil markasına, filo ve araç kiralama şirketlerine, sigorta şirketlerine ve lastik markalarına yıllardır yol yardımı ve asistans hizmetleri sağlayan Marm Assistance'ın elektrikli otomobiller için sunduğu bu yeni hizmet m-şarj adını taşıyor.

7260834ee956c052350f0edada130b1e_1.jpg

TEHAD verilerine göre; 2020 yılı içerisinde Türkiye’de satılan elektrikli araç adedi sadece 844 olurken aynı dönem Almanya’da 400.000 tamamen elektrikli ve plug-in hybrid araç satışı yapılmış. Şarj istasyonu tarafına baktığımızda ise 2020 sonu itibariyle Türkiye genelinde 800 şarj istasyonu kullanımdayken Almanya’da bu sayı 28.000 adedi bulunuyor.

Yenilikçi vizyonuyla yola çıkan Marm Assistance da elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşmasını hızlandırmak, çözüm ortağı olduğu markaların elini güçlendirmek ve her şeyden önce son kullanıcının aklındaki soru işaretlerini gidermek için Türkiye’de bir ilk olan hizmeti m-şarj’ı geçtiğimiz günlerde duyurdu. Marm Assistance'ın m-şarj ile hizmetin talep edilmesi ve yola devamın sağlanması arasındaki sürenin sadece 1 saat olduğu açıklanıyor.

7260834ee956c052350f0edada130b1e_0.jpg

m-şarj aracı, elektrikli aracın yolda kalması veya şarjının bir şarj istasyonuna gidemeyecek kadar azalması durumunda, aracın yanına giderek 20 dakikada 80 kilometre menzil kazandıracak kadar şarj ediyor. DC akımla ve 22 kW şarj gücüyle şarj hizmeti sağlayan m-şarj ilk olarak İstanbul’daki kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Marm Assistance hızla diğer illerde de hizmet sunmayı ve m-şarj araç sayısını artırmayı planlıyor. 

ÇOK OKUNANLAR