İLK BAKIŞ › Elektrikli Subaru'nun ismi belli oldu

Elektrikli Subaru'nun ismi belli oldu

11 Mayıs 2021 / 13:36 Subaru, Toyota ile ortaklaşa geliştirdiği elektrikli SUV modeline “SOLTERRA” ismini verdi

Elektrikli Subaru'nun ismi belli oldu

Subaru, tamamen yeni global tam elektrikli SUV'unun "SOLTERRA" olarak adlandırılacağını duyurdu. 2022 yılının ortasında Japonya, ABD, Kanada, Avrupa ve Çin pazarlarında satışa sunulması planlanan otomobil C-SUV segmentinde yer alacak.

Subaru ve Toyota tarafından ortaklaşa geliştirilen e-Subaru Global platformu, bir aracın önü, merkezi ve arkası gibi birden çok modülünü ve komponentini birleştirerek çeşitli araç türlerinin verimli bir şekilde piyasaya sürülmesini sağlayacak. İki şirket, tecrübe ve bilgi birikimlerini tamamen yeni bir platform oluşturmak için bir araya getirirken, Subaru her zaman peşinde olduğu üstün pasif güvenlik ve araç stabilitesini bu özel BEV platformunda da hayata geçirmeyi hedefliyor.

98f7e75a7b40ab9008cc911c412578dd_0.jpg

Sadece platform değil, platformun üzerine inşa edilen SOLTERRA da Subaru ve Toyota tarafından ortaklaşa geliştirilmiş. Bu kapsamlı iş birliği, ürün planlaması, tasarım ve performans değerlendirmelerini de içeriyor. Bu proje; Subaru’nun uzun yıllara dayanan dört tekerlekten çekiş (AWD) teknolojisi ile Toyota’nın olağanüstü araç elektrifikasyon teknolojisi alanlarındaki güçlerini yeni bir SUV oluşturmak amacıyla birleştirdi.

"SOLTERRA" adı, "Güneş" ve "Dünya" anlamına gelen Latince "SOL" ve "TERRA" sözcüklerinin birleştirilmesinden oluşuyor. Subaru'nun bu adı, doğaya duyduğu minnettarlığı göstermek ve müşterileriyle birlikte doğayla uyum içinde yaşama biçimini daha da geliştirmek ve geleneksel Subaru SUV araçların istenilen her yere gidebilme yeteneklerini tam elektrikli bir araçta sunma taahhüdünü yerine getirmek için verdiği açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR