SEKTÖREL › Elektrikli VW'lerde sırada ID 2 var

Elektrikli VW'lerde sırada ID 2 var

01 Eylül 2021 / 12:50 Volkswagen küçük sınıftaki elektrikli modeli ID 2'yi 2025 yılında pazara sunmayı planlıyor

Elektrikli VW'lerde sırada ID 2 var

Volkswagen, 2025 yılında giriş seviyesi EV pazarına yönelik crossover modeli ID 2'yi sunmaya hazırlanıyor. "Uygun fiyatlı" küçük bir elektrikli otomobil olarak sunulması planlanan ID 2 grubun yeni "MEB Entry" platformu üzerine inşa edilen ilk model olacak. ID 2'yi daha sonra Seat, Skoda ve muhtemelen Audi'nin benzer boyutlardaki elektrikli modelleri izleyecek. Volkswagen Grubu, MEB Entry platformuna sahip ilk modelini 2023'te piyasaya sürmeyi planlıyordu, ancak bu plan, hedeflenen 20.000 Euro'luk Almanya fiyatına inebilmek için iki yıl ertelendi. Mevcut şartlarda bu fiyata ulaşmanın pek mümkün olmadığı konuşuluyor.

ID 2'nin markanın içten yanmalı motorla yürüyen T-Cross modeliyle benzer boyutlarda olacağı, ancak düz zeminli EV platformu sayesinde T-Roc'a daha yakın bir kabin genişliği sunacağı tahmin ediliyor.

Son olarak; Volkswagen'in boyut olarak Polo'ya yakın olacak ID 1 isimli bir model daha geliştireceği iddia ediliyor. Ancak maliyetler burada da zamanlamayı belirleyen etken olacak. Çünkü böyle bir otomobilini içten yanmalı mevcut küçük otomobillerle benzer fiyatlara şu an için sunulamayacağı söyleniyor.

ÇOK OKUNANLAR