SEKTÖREL › Elektriklide kapsamlı hizmet

Elektriklide kapsamlı hizmet

10 Temmuz 2021 / 14:34 2019 yılında faaliyete geçen E-Garaj, elektrikli otomobiller için 360 derece hizmet veriyor

Elektriklide kapsamlı hizmet

Dünya’da ve Türkiye’de elektrikli otomobillere ilgi artarken altyapı çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor. Elektrikli otomobiller için satış, satış sonrası hizmetleri ve şarj istasyonları kurulumu konusunda 2019 yılından bu yana 360 derece hizmet veren Türkiye’deki ilk ve tek marka olan E-Garaj, aynı zamanda eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yazılıma kadar sektöre know-how desteği de sağlıyor. 

e1c9ce165f5aad91204987c53d2c0340_0.jpg

İstanbul Maslak’ta bulunan 1.200 metrekarelik showroom ve servis alanında konularında uzman 30 personel ile hizmet veren firmanın tanıtım toplantısında konuşma yapan E-Garaj kurucu ortağı Ahmet Faruk Usta, Türkiye’de elektrikli otomobil pazarının geçtiğimiz yıl, bir önceki yıla göre yüzde 600 büyüdüğünü, 2021 yılının ilk 6 ayında ise yaklaşık 1.200 elektrikli otomobil satıldığını dile getirerek, E-Garaj’ın bu satışlardaki pazar payının yüzde 10 olduğu bilgisini paylaştı. Gelecek 10 yılda elektrikli araçların Türkiye toplam pazarında yüzde 40-50 bandına yaklaşmasını beklediklerini açıklayan Ahmet Faruk Usta,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz elektrikli otomobil almak isteyen potansiyel kullanıcıların kendilerine uygun aracı bulmasını sağlamaya çalışıyoruz. E-Garaj olarak tüm markaların elektrikli modellerinin satışıyla beraber servis hizmetlerini de veriyoruz. Bu yıl sonuna kadar yeni E-Garaj’lar konusunda İzmir, Ankara ve Antalya ile ilgili showroom, servis ve şarj istasyonları planlarımız var. Amacımız distribütör olarak tüm Türkiye’ye yayılmak.”

e1c9ce165f5aad91204987c53d2c0340_1.jpg

E-Garaj kurucu ortağı Emir Tunçyürek ise elektrikli otomobillerin bir yaşam tarzı olduğunu belirterek “Elektrikli otomobiller, yakın zamanda otonom sürüş teknolojisinin de gelişmesiyle ofis ve eğlence imkanları sunan birer yaşam alanına dönüşecek. Ancak alıcıların yanı sıra marka temsilcileri ve filolar elektrikli otomobiller konusunda henüz yeterli bilgiye sahip değiller. Bu konuda eğitim almadıkları için haklı olarak çekinceler taşıyorlar. Bizim bu işe girdiğimizde ilk yaptığımız şey, elektrikli otomobillerle ilgili her konuda dünyada alanında uzman markalardan eğitim almaktı. Şimdi bu bilgi ve birikimimizi paydaşlarımızla da paylaştıkça tereddütlerin azaldığını görüyoruz. Her marka elektrikli aracı satıyoruz ve sattıktan sonra da her konuda garanti veriyoruz. 2. el elektrikli otomobil almak isteyenlere de ekspertiz hizmeti veriyoruz. Bu araçlarda en önemli konu; batarya potansiyeli. Bunun ölçümlerini yapıp, gerekli bilgilendirmeleri gerçekleştiriyoruz” dedi. 

e1c9ce165f5aad91204987c53d2c0340_2.jpg

E-Garaj kurucu ortağı Kutay Yamacı ise işletme maliyetleri açısından kurumsal firmaların filo araç taleplerinde elektrikli otomobillere yönelik yoğun bir tercih eğilimi oluştuğunu gözlemlediklerini kaydederek “Elektrikli filo araç tercih nedenleri arasında ekonomik olması ilk sırada yer alıyor. Elektrikli araçların yakıt tüketimi fosil araçlara göre çok daha düşük. Aynı zamanda bakım masrafları da yarı yarıya daha az. Vergilerde de fosil yakıtlı araçlara göre elektrikliler lehine yine 4’te 1’lik bir oran bulunuyor. Tercih edilme nedenleri arasında bir diğer konu ise kurumsal firmaların karbon ayak izinin azaltılması yönündeki çevresel duyarlılığı” diye konuştu. 

E-GARAJ Foto Galeri Tüm E-GARAJ Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR