SEKTÖREL › Elektriksizi de geldi!

Elektriksizi de geldi!

21 Kasım 2022 / 13:47 MG, PHEV teknolojili modeli EHS’nin içten yanmalı HS versiyonunu da satışa sundu

Elektriksizi de geldi!

MG, C SUV segmentindeki plug-in hibrit modeli EHS’nin yanına, sadece içten yanmalı motora sahip olan HS modelini de ekledi. Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanım satışa sunulan MG HS, 890 bin TL’den başlayan fiyatı ve 5 yıllık garanti süresiyle dikkat çekiyor. 

Yeni MG HS, MG Pilot adı ile artık markalaşan teknolojik sürüş destek sisteminin de katkısıyla Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız almayı başardı. Her iki donanım paketinde de standart olarak sunulan MG Pilot özellikleri ile yarı otonom sürüş yapabilmek mümkün. MG Pilot ayrıca adaptif hız sabitleyici, şerit takip uyarısı ve desteği, ön çarpışma uyarısı, otomatik acil fren sistemi, trafik işareti tanıma, kör nokta monitörü, arka çapraz trafik uyarı sistemi, akıllı uzun far kontrolü gibi çok sayıda özelliği içinde barındırıyor. Gelişmiş güvenlik ve teknolojik özelliklerine ek olarak HS'de arka bağımsız süspansiyon sistemi de mevcut.

ea01fd92a5b9d4c93487860ff8421d04_0.jpg

HS modelinin 7-ileri şanzımanı, çift kavrama teknolojisi sayesinde sadece 0.1 saniyede vites değişimi yapabiliyor. Dört silindirli turbo benzinli motorla ülkemizde yollara çıkacak olan MG HS’nin 1.5 litrelik verimli motoru 162 bg güç ve 250 Nm tork ile 0’dan 100 km/s hıza 9.9 saniyede ulaşabiliyor. Arka bağımsız süspansiyonu dinamik bir yol tutuşu sağlayan HS’nin ortalama yakıt tüketim değeri ise 7.6 litre olarak açıklanıyor.

MG HS’nin “Comfort” versiyonunda leatherette deri koltuklar, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, ısıtmalı ve özel sportif ön koltuklar, dinamik kılavuzlu geri görüş kamerası gibi özelliklere ek olarak, MG HS’in “Luxury” donanım versiyonunda ise panoramik açılır cam tavan,  özel tasarım Bader marka deri-alkantara koltuklar, elektrikli ayarlanabilir ön yolcu koltuğu, 64 renkli ambiyans aydınlatma, elektrikli bagaj kapağı, yükseklik ayarlı LED farlar ve 360° kamera gibi donanımlar standart olarak sunuluyor. 

NIO Foto Galeri Tüm NIO Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR