
En değerli McLaren F1!
17 Ağustos 2021 / 16:29 1995 model bir McLaren F1, Pebble Beach'teki açık artırmada 20.465.000 dolara alıcı buldu

Gooding and Company'nin Pebble Beach'te gerçekleştirilen bu seneki müzayedesi bir rekora sahne oldu. Sadece 242 mil yapmış olan 1995 model bir McLaren F1, 20.465.000 dolarlık rekor bir açık artırma fiyatıyla alıcı buldu. 2019'daki bir önceki rekor 19 milyon doların biraz üzerindeydi.

McLaren F1, sadece 106 örneklik üretim, saatte 240 mil gibi muazzam bir maksimum hız ve Le Mans ödüllü bir yarış geçmişi ile oldukça özel bir otomobil. Pebble Beach'de 20 milyon doların üzerinde bir bedelle alıcı bulan rekortmen örnek ise eşsiz bir renk kombinasyonuna sahip. Üretilen 25'inci örnek olan bu otomobil, McLaren'in yol otomobili işini kurmasına yardımcı olan bir yöneticinin adını verdiği "Creighton Brown" adlı özel renge sahip olan tek otomobil.

Kabini kahverengi bir temaya sahip olan otomobil 1995 yılındaki orijinal lastiklerinin üzerinde duruyor. Araçta, eksiksiz alet çantası, yol kenarı alet takımı, kullanım kılavuzu, servis kitabı ve F1'in gelişimi hakkında bilgiler veren resmi kitapçık da aynen korunmuş. Gooding and Company yetkilileri, bunun en düşük kilometreli F1 örneği olduğunu ve bu özelliğin benzersiz renk şemasıyla birleştiğinde yüksek bir fiyat beklediklerini ve aldıklarını söylüyor.

-
Tamamen elektrikli yeni CLA Türkiye'de...
Görkemli bir lansmanla Türkiye pazarına giren elektrikli CLA, 4.690.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
-
Mazda artık Doğan Trend Otomotiv'e emanet
Doğan Trend, Mazda ile hizmet anlaşması imzalayarak Türkiye’deki servis ağı yönetimini üstlendi
-
Toyota'nın geleceği Japonya'da sahne aldı
Toyota, Japonya Mobilite Fuarı’nda birçok konsept sergiledi. Corolla Concept de bunlar arasındaydı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS