SEKTÖREL › "En son Daihatsu’ya bile hizmet veririz"

"En son Daihatsu’ya bile hizmet veririz"

27 Ağustos 2012 / 13:11 Daihatsu’nun Türkiye’deki satışları da tamamen durdu. Milliyet Gazetesi Otomotiv Editörü Levent Köprülü'nün haberi...

Daihatsu’nun Türkiye distribütörlüğünü yürüten ALJ Grubu adına konuşan Ali Haydar Bozkurt, yollarda dolaşan en son Daihatsu’ya bile servis hizmeti vermeye devam edeceklerini söyledi. Gelecek yılın ocak ayından itibaren resmen Avrupa’dan çekilecek olan Daihatsu’nun Türkiye’deki satışlarını bu yılın ocak ayında sona erdirdiklerini anlatan Bozkurt, “Satışlar Avrupa’da gelecek yılın başında bitecek. Ancak biz, bayilerimizin yeni duruma kendilerini sorunsuz uydurabilmesi amacıyla tarihi erkene çektik” diye konuştu.

Parça getirmeye devam
Daihatsu bayilerinin büyük bölümünün birden fazla markaya sahip olduğunu, bu nedenle büyük bir zorluk yaşanmadığını anlatan Bozkurt, sadece bir tanesinin Toyota’ya geçiş yaptığını söyledi. Distribütörlükleri sona ermesine karşın, Türkiye’deki Daihatsu araçlara yedek parça ve servis hizmeti vermeyi sürdüreceklerine de dikkat çeken Bozkurt, “Yollarda dolaşan en son Daihatsu’ya bile yedek parça getirmeyi sürdüreceğiz. Bu anlamda bir mağduriyet yaşanmayacak” diye konuştu. Bozkurt, Türkiye’de 15 bin adet civarında Daihatsu olduğunu da sözlerine ekledi. Daihatsu, 31 Ocak 2013 tarihinden itibaren Avrupa ve Türkiye pazarında araç satışını durdurarak, çekilme kararı almıştı. Firma, bu karara gerekçe olarak satışların düşüklüğünü ve Japon Yen’inin euro karşısındaki yüksekliğini göstermişti. Avrupa pazarında kısıtlı bir model yelpazesi bulunan Daihatsu, yeni devreye giren Avrupa normlarının getireceği yükü karşılayamayacağını belirtmişti. Daihatsu’nun son olarak Türkiye’de sadece Terios modelinin satışı yapılmaktaydı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi / Levent KÖPRÜLÜ

ÇOK OKUNANLAR