YENİ MODELLER › En sportif Range Rover gün yüzüne çıktı

En sportif Range Rover gün yüzüne çıktı

14 Ağustos 2014 / 14:02 Land Rover, Range Rover Sport SVR'nin şimdiye kadar ürettiği en sportif model olduğunu iddia ediyor

En sportif Range Rover gün yüzüne çıktı

Land Rover şimdiye kadar ürettiği en dinamik odaklı modelini Pebble Beach’te tanıttı. Range Rover Sport SVR adıyla anılan yüksek performanslı otomobil standart Range Rover Sport’tan iki intercooler’ı besleyen daha büyük hava girişlerine sahip yeni ön tamponu, elden geçirilmiş ızgarası, kendine has çamurluk hava girişleri, kaslı yan etekleri, Continental Cross Contact dört mevsim lastiklerle çevrelenmiş 21 inçlik alaşım jantları, daha büyük arka spoyleri ve dört egzoz çıkışına ev sahipliği yapan parlak siyah difüzörü bünyesinde barından yeni arka tamponu ile ayrışıyor.

Sportif Range Rover’ın kabininde yapılan değişiklikler ise hemen göze çarpıyor. İç mekanda standart otomobilin aksine iki renkli Oxford deri kaplamaya yer verilirken alüminyum detaylar sportifliği tamamlıyor. Karbon fiber detaylar ise opsiyonel olarak sunuluyor.

SVR’nin kaputunun altında 550 bg güç ve 680 Nm tork üreten 5-litre V8 motor yer alıyor. Aracın Range Rover Sport Supercharged’dan 41 bg daha fazla güç ve 55 Nm daha fazla tork üretmesini sağlayan bu ünite gücünü yere sportif olmak üzere elden geçirilmiş 8-ileri şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktarıyor. Bu bileşim ile birlikte SVR 0-96 km/s sprintini 4.5 sn’de tamamlarken hızlanmayı 260 km/s’ye kadar sürdürebiliyor. Aracın efsanevi Nürburgring Nordschleife üzerinde bir tur tamamlaması için ise 8 dakika 14 saniye gerekiyor.

Range Rover Sport SVR’nin bu değerleri yakalamasında daha erken kilitlenerek torkun büyük kısmının arka tekerleklere aktarılmasını sağlayan yeniden kalibre edilmiş Dinamik Aktif Arka Kilitli Diferansiyel, elektronik kontrollü çok diskli kavramalı orta diferansiyel ve iyileştirilmiş Tork Yönlendirme Sistemi büyük rol oynuyor. Diğer dikkat çekici performans donanımları arasında ise Brembo frenler, alüminyum ağırlıklı spor süspansiyonlar, elden geçirilmiş Aktif-Takla Kontrol Sistemi ve yeniden programlanmış Adaptif Dinamikler Sistemi yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR