LANSMAN › En teknolojik Polo Türkiye’de…

En teknolojik Polo Türkiye’de…

22 Eylül 2021 / 13:30 Dijital ve teknolojik özelliklerle donatılan makyajlı Polo'nun fiyatı 218 bin TL'den başlıyor

En teknolojik Polo Türkiye’de…

Volkswagen Polo'nun altıncı neslinin dijital teknolojilerle donatılan makyajlı versiyonu Türkiye pazarına sunuldu. Impression, Life ve Style olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ve 2 farklı motor seçeneğiyle, 24 Eylül tarihinden itibaren Volkswagen showroomlarındakini yerini almaya hazırlanan makyajlı Polo, 218 bin TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

8e6effedd5cd5735152cc52aa58245c9_0.jpg

Volkswagen Polo, kompakt Volkswagen modelleri için özel olarak iyileştirilmiş MQB A0 altyapısına sahip. 4.074 mm uzunluğa sahip olan Polo, yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlarıyla, makyaj öncesine göre daha güçlü ve sportif bir görünüm sunuyor. Daha keskin hatlara sahip tamponlar, makyajlı versiyonun 21 mm daha uzun olmasını sağlamış. Aks mesafesi 2552 mm olan Polo'nun genişliği aynı kalsa da, yüksekliği süspansiyon geometrisindeki değişiklik nedeniyle 10 mm azalmış.

8e6effedd5cd5735152cc52aa58245c9_3.jpg

Ön radyatör ızgarası ve standart olarak sunulan LED farlar, Polo'nun yeni "yüzü"nü oluşturuyor. Style donanım seviyesinde standart olarak gelen IQ. LIGHT-LED Matrix farlar ise tıpkı yeni Golf'te olduğu gibi Polo'da da çarpıcı bir etki yaratıyor. IQ. LIGHT - LED farlarda yer alan iki LED şeridin uzun olan üst kısmı, Polo'da ilk kez sunulan radyatör ızgarasındaki dekoratif LED ön şerit ile birleşiyor. Ayrıca yeni LED sis farları da Polo Style’da standart olarak yer alıyor.

8e6effedd5cd5735152cc52aa58245c9_2.jpg

Yeni Polo’nun standart donanımları arasında yer alan LED stoplar ilk kez iki bölümden oluşuyor. Dıştaki ana parçanın yanı sıra, artık bagaj kapağına entegre edilmiş ikinci bir bölüm de yer alıyor. Stopların üç boyutlu tasarımı, arka bölüme daha keskin bir görünüm sağlamış. Ayrıca Style donanım seviyesinde standart olarak sunulan, IQ. LIGHT - LED Stop lambalarının dinamik sinyalleri, animasyonlu fren lambaları ile birleştiğinde Polo'nun trafikte daha görünür olmasını sağlamış. 

Yeni Polo, dört tanesi yeni olmak üzere sekiz farklı renk seçeneği sunuyor. Ascot gri, Duman gri, Mercan Kırmızı ve lansman rengi olan Menekşe moru olmak üzere dikkat çekici yeni renklerin yanı sıra, otomobilde 14 inç ile 17 inç arasında değişen jant seçenekleri bulunuyor. 

8e6effedd5cd5735152cc52aa58245c9_4.jpg

DİJİTAL ÖZELİKLERLE TEKNOLOJİK BİR KABİN
Yeni Polo, “Keyless Access” anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, kablosuz şarj özelliği, ambiyans aydınlatması, kişiselleştirilebilen 10,25 inçlik “Active Info Display” dijital gösterge paneli ve 6,5 inçten isteğe bağlı olarak 9,2 inç boyutuna kadar sunulabilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ile artık çok daha teknolojik bir kabine sahip. Dijital gösterge ve bilgi- eğlence sistemi ekranı aynı yükseklikte konumlandırılarak tek bir ünite oluşturulmuş; bu sayede son derece ergonomik bir görsel eksen sağlanmış. Yeni Polo’da Life ve Style donanım seviyelerinde standart olarak sunulan çift bölgeli tam otomatik klima “Climatronic” sistemi ayarları, “touch button” ve “touch slider”lar ile yapılabiliyor. Klima modülünün altında iki adet aydınlatmalı USB-C bağlantı noktası ve akıllı telefon şarjı için bir bölme yer alıyor.

98a0512c4c2a5d6dc6a0d3d18a91b842_3.jpg

DONANIM PAKETLERİ ARTIK DAHA ZENGİN
Yeni Polo’da donanım paketleri de yeniden oluşturulmuş. Daha önce, Trendline, Comfortline ve Highline versiyonlarıyla sunulan Polo, artık Impression versiyonuyla başlayarak, Life ve Style paketleriyle devam ediyor. LED farlar, LED stop lambaları, yeni çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli gibi segmentinde fark yaratan özellikler Yeni Polo baz donanım paketinde standart olarak sunuluyor. 10,25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü ekrana sahip yeni nesil dijital gösterge paneli “Active Info Display”, 6.5 inç ekrana sahip Bilgi ve Eğlence sistemi, elektrikli ayarlanabilen ve ısıtılabilen yan aynalar gibi teknolojik özelliklerin yanı sıra; sürücü, yolcu hava yastıkları, perde hava yastıkları ve yorgunluk tespit sistemi baz donanımda standart olarak sunulan özellikler arasında dikkat çekiyor.  

98a0512c4c2a5d6dc6a0d3d18a91b842_2.jpg

Life donanım paketinde ise; 8 inç ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi, kablosuz şarj özelliği, App-Connect, yolcu bölümünde fazladan bir USB girişi, deri direksiyon ve vites topuzu, direksiyon üzerinde DSG vites kumandaları, geri görüş kamerası, Hız sabitleyici "Cruise Control", ön ve arka Park Sensörleri, çift bölgeli tam otomatik klima "Climatronic" gibi donanımlar sunuluyor. 

98a0512c4c2a5d6dc6a0d3d18a91b842_1.jpg

Style donanım paketi ise Polo’yu üst segment modellere yaklaştıran birçok teknolojik ve güvenlik ekipmanıyla geliştirilmiş. Polo’da ilk kez sunulan IQ.LIGHT LED matrix farlar Style donanım paketinde standart olarak yer alıyor. Polo Style’ın dış tasarımında ön tamponda sunulan dekoratif krom çıtalar, ön farlardan VW logosuna kadar uzanan dekoratif LED aydınlatma, LED ön sis farları ve 16 inç Palermo alüminyum alaşımlı jantlar yer alıyor. Style’da standart olarak sunulan "Keyless Access" anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, ambiyans aydınlatma gibi dijitalleşen özelliklerin yanı sıra 9,2 inç genişliğindeki Discover Pro Navigasyon sistemiyle entegre bilgi-eğlence sistemi opsiyonel olarak alınabiliyor. Ayrıca, Kablosuz App-Connect özelliği de Discover Pro sistemiyle birlikte opsiyonel olarak alınabiliyor. Yeni Polo’da Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” de ilk defa ve isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Adaptif Hız Sabitleyici "ACC”,  “Kör Nokta Uyarı Sitemi” ve “Park Assist” gibi birçok yeni sürüş destek özelliği de makyajlı Polo’da opsiyonel olarak tercih edilebiliyor.

98a0512c4c2a5d6dc6a0d3d18a91b842_0.jpg

Yeni Polo Türkiye’de atmosferik 1.0 MPI ve turboşarjlı 1.0 TSI olmak üzere 3-silindirli iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Sadece Impression donanım seviyesiyle satışa sunulan ve 5-ileri manuel şanzımanla eşlenen 1.0 MPI seçeneği 80 bg güç ve 93 Nm maksimum tork değerleri sunarken, 1.0 TSI ünite ise 95 PS güç çıkış ve 175 Nm tork sunuyor. Bu motor Life donanım paketinde 5-ileri manuel şanzımanla sunulurken, diğer donanımpaketlerinde alternatif olarak 7-ileri DSG şanzımanla kombine edilebiliyor. 

ÇOK OKUNANLAR