SEKTÖREL › Fernando Alonso, Shell yakıtını test etti

Fernando Alonso, Shell yakıtını test etti

08 Eylül 2011 / 20:34 İstasyonlardaki Shell V-Power ile özel Formula 1 yakıtı arasındaki fark 1 saniyenin altında çıktı

Fernando Alonso, Shell yakıtını test etti
Formula 1 yarışlarının zorlu ortamında elde edilen veriler, Shell müşterileri için daha iyi yakıt ve yağ formüllerine dönüşüyor. Shell V-Power’in tüketicilere sunduğu yüksek performansını bir de yarış otomobiliyle test etmek için Ferrari’nin Maranello’daki Fiorano test pistinde özel bir deneme gerçekleştiren başarılı Formula 1 pilotu Fernando Alonso, 2009 Formula 1 Ferrari aracıyla iki sürüş gerçekleştirdi. Test sürüşü, BBC tarafından kaydedildi.  İlk sürüşte Shell V-Power yarış yakıtı kullanan Alonso, dört etaplık denemenin en hızlı etabını 1:03.950 ile tamamladı. Alonso, istasyonlarda satılan Shell V-Power kurşunsuz benzin ile yaptığı denemede ise en hızlı etabı 1:04.850 ile bitirdi.

İki yakıt arasında sadece saniyenin dokuzda biri kadar fark olduğunu ortaya koyan Alonso, “Shell V-Power kurşunsuz benzin, Formula 1 yakıtı kadar hızlıymış. Bir akaryakıt istasyonunda durmak ve aracımın deposunun Ferrari araçlarının Formula 1 yarışlarında kullandığı yakıtla doldurulduğunu bilmek gerçekten çok heyecan verici” dedi.

Shell’in Ferrari işbirliğinden sorumlu Teknoloji Müdürü Cara Tredget, FIA (Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu) yönetmeliğinin, Formula 1 yarış yakıtlarının ticari yakıt bileşenlerinden oluşmasını şart koştuğunu hatırlatarak, “Shell V-Power yarış yakıtı ile müşterilerimizin günlük kullanımına sunduğumuz Shell V-Power yakıtı birbirine son derece yakındır. İki deneme arasında bir saniyeden az fark olması müthiş bir şey. Bu, müşterilerimize sunduğumuz Shell V-Power kurşunsuz benzinin ne kadar inanılmaz bir performans gösterdiğinin kanıtıdır. Scuderia Ferrari ile teknik ortaklık, zor koşullarda, en ileri teknolojiye sahip yakıt ve madeni yağlar geliştirmeye olanak sunan bir test ortamı sağlıyor. Shell her yıl 21 bin çalışma saatinin üzerinde bir süreyi, Ferrari’ye 10 kez “Formula 1 Üreticiler Dünya Şampiyonluğuı” ve 12 kez “Formula 1 Sürücüler Dünya Şampiyonluğu” kazandıran bu teknik ortaklığa harcıyor. “

ÇOK OKUNANLAR