
Ferrari Daytona SP3'e güzellik ödülü
10 Mart 2022 / 23:07 Daytona SP3, Paris Uluslararası Otomobil Festivali’nde "2022’nin En Güzel Süper Otomobili" seçildi

Ferrari'nin Icona serisinin en yeni üyesi Daytona SP3, 37’nci Paris Uluslararası Otomobil Festivali’nde büyük ödül olan “2022’nin En Güzel Süper Otomobili” seçildi. Festival jürisi, Ferrari’nin Tasarımdan Sorumlu Başkanı Flavio Manzoni’yi ise otomotiv sektöründeki özgün, yaratıcı ve etkili çalışmaları nedeniyle “Büyük Tasarım Ödülü” ile ödüllendirdi. Daytona SP3, tıpkı diğer Icona’lar gibi, marka tarihini köklerine sadık kalarak yaşatması ve sınırlı sayıda üretilecek olmasıyla da öne çıkıyor.
Ferrari’nin Tasarımdan Sorumlu Başkanı Flavio Manzoni konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu iki önemli ödül, liderlik etme ayrıcalığına sahip olduğum Ferrari Tasarım Merkezi’nin ulaştığı kalite ve mükemmellik seviyelerinin ve Ferrari Daytona SP3 özelinde gerçekleştirilen, gelişmiş araştırmaların kanıtı niteliğini de taşıyor.” dedi.

Ferrari “Icona” serisi, 1950’lerde markanın birçok prestijli zaferle motor sporlarında efsane statüsünü kazanmasına yardımcı olan efsanevi yarış otomobillerinden ilham alan Monza SP1 ve SP2 ile 2018 yılında pazara sunuldu. "Icona" serisinin en yenisi Daytona SP3 de tıpkı diğer Icona’lar gibi en yenilikçi teknolojileri kullanarak markanın ikonik ve ölümsüz tasarımlarını yeniden yorumlayarak Ferrari tarihini yaşatıyor. Daytona SP3’ün ismi, efsanevi 1-2-3 zaferini çağrıştırıyor ve markanın motorsporları zaferlerinde rolü olan Ferrari spor prototiplerine gönderme yapıyor. Ferrari’nin yarış efsaneleri 330 P3/4, 350 Can-Am ve 512 S modellerinden ilham alınarak tasarlanan, çıkarılabilir rijit tavanlı Daytona SP3’ün, “Targa” gövde tipi de yine spor prototip dünyasından esinleniyor.
Yarış otomobili ruhuna uygun olarak arkada konumlandırılmış; ikonik atmosferik V12’ye sahip olan Daytona SP3, 840 bg güç, 697 Nm tork ve 9500 d/d maksimum devir sayısı ile Ferrari’nin en güçlü motoruna sahip modellerinden biri olarak öne çıkıyor.

-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu
-
Aston Martin, Honda motoru kullanacak
Honda, 2026 F1 Dünya Şampiyonası için Aston Martin Aramco F1 takımının motor ortağı oldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS