
Ferrari Daytona SP3'e güzellik ödülü
10 Mart 2022 / 23:07 Daytona SP3, Paris Uluslararası Otomobil Festivali’nde "2022’nin En Güzel Süper Otomobili" seçildi

Ferrari'nin Icona serisinin en yeni üyesi Daytona SP3, 37’nci Paris Uluslararası Otomobil Festivali’nde büyük ödül olan “2022’nin En Güzel Süper Otomobili” seçildi. Festival jürisi, Ferrari’nin Tasarımdan Sorumlu Başkanı Flavio Manzoni’yi ise otomotiv sektöründeki özgün, yaratıcı ve etkili çalışmaları nedeniyle “Büyük Tasarım Ödülü” ile ödüllendirdi. Daytona SP3, tıpkı diğer Icona’lar gibi, marka tarihini köklerine sadık kalarak yaşatması ve sınırlı sayıda üretilecek olmasıyla da öne çıkıyor.
Ferrari’nin Tasarımdan Sorumlu Başkanı Flavio Manzoni konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu iki önemli ödül, liderlik etme ayrıcalığına sahip olduğum Ferrari Tasarım Merkezi’nin ulaştığı kalite ve mükemmellik seviyelerinin ve Ferrari Daytona SP3 özelinde gerçekleştirilen, gelişmiş araştırmaların kanıtı niteliğini de taşıyor.” dedi.

Ferrari “Icona” serisi, 1950’lerde markanın birçok prestijli zaferle motor sporlarında efsane statüsünü kazanmasına yardımcı olan efsanevi yarış otomobillerinden ilham alan Monza SP1 ve SP2 ile 2018 yılında pazara sunuldu. "Icona" serisinin en yenisi Daytona SP3 de tıpkı diğer Icona’lar gibi en yenilikçi teknolojileri kullanarak markanın ikonik ve ölümsüz tasarımlarını yeniden yorumlayarak Ferrari tarihini yaşatıyor. Daytona SP3’ün ismi, efsanevi 1-2-3 zaferini çağrıştırıyor ve markanın motorsporları zaferlerinde rolü olan Ferrari spor prototiplerine gönderme yapıyor. Ferrari’nin yarış efsaneleri 330 P3/4, 350 Can-Am ve 512 S modellerinden ilham alınarak tasarlanan, çıkarılabilir rijit tavanlı Daytona SP3’ün, “Targa” gövde tipi de yine spor prototip dünyasından esinleniyor.
Yarış otomobili ruhuna uygun olarak arkada konumlandırılmış; ikonik atmosferik V12’ye sahip olan Daytona SP3, 840 bg güç, 697 Nm tork ve 9500 d/d maksimum devir sayısı ile Ferrari’nin en güçlü motoruna sahip modellerinden biri olarak öne çıkıyor.

-
Mercedes-Benz GLE ve GLS geri döndü
Yıldızlı marka, yenilenen GLE ve GLS modellerini Türkiye’de yeniden satışa sundu
-
Makyajlı Megane E-Tech son çeyrekte geliyor
Güncellenen model yeni bir görünüm, 500 kilometreye varan menzil ve gelişmiş teknolojiler sunuyor
-
Cadillac, Chevrolet ve GMC resmen Türkiye’de
TUROTO, Cadillac, Chevrolet ve GMC markalarının Türkiye’deki resmi distribütörü oldu
-
Yeni Dacia Spring geliyor...
Yeni Spring’in 2027 yılının ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor
-
Toyota’dan yapay zeka destekli dijital danışman
Otomotiv sektöründe bir ilke imza atan Toyota Türkiye, yapay zeka danışmanı Toya’yı devreye aldı.
-
Audi Concept C’ye 4 tasarım ödülü
Tamamen elektrikli Concept C, Audi’nin yeni tasarım anlayışını temsil ediyor
-
Mercedes-Benz, VLE'nin üretimine Başladı
Mercedes-Benz VLE'nin seri üretimi İspanya’daki Vitoria fabrikasında başladı
-
Yeni A6 allroad'da PHEV sürprizi
Audi, beşinci nesil A6 allroad'u tanıttı. A6 allroad ilk kez şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle sunulacak
-
Volvo’da Gemini dönemi
Google Gemini, Google altyapılı Volvo modellerinde kademeli olarak kullanıma sunuluyor
-
Citroën Berlingo artık Türkiye’de üretilecek
Berlingo’nun yerli üretim macerası 2026’nın üçüncü çeyreğinde Tofaş Fabrikası’nda başlayacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS