SEKTÖREL › Ferrari iki tasarım ödülüne layık görüldü

Ferrari iki tasarım ödülüne layık görüldü

28 Mayıs 2023 / 10:39 İtalyan Auto&Design dergisi, Ferrari Purosangue'ı ve markanın tasarım merkezini ödüllendirdi

Ferrari iki tasarım ödülüne layık görüldü

Ferrari, İtalyan Auto&Design dergisi tarafından 1984 yılından bu yana düzenlenen Otomobil Tasarım Ödülü'nde, iki farklı ödüle layık görüldü. Purosangue, Seri Üretim Otomobil Kategorisi’nin kazananı olurken; Flavio Manzoni yönetimindeki Ferrari Tasarım Merkezi ekibi ise 2023 Otomobil Tasarım Ödülü'nün Marka Tasarım Dili kategorisinde ödüllendirildi. 

Markaların tüm ürün yelpazesindeki resmi tasarım dilinde en iyi tutarlılığı sağlayan ekibin çalışmalarını ödüllendiren Otomobil Tasarım Ödülü, otomobil tasarımının gelişimine önemli katkılarda bulunan projelere veriliyor. Kazanan, Auto&Design dahil olmak üzere önde gelen uluslararası otomobil yayınlarından 11 uzman gazeteciden oluşan jüri tarafından seçiliyor. 

bff157d2b9a33ff2a3078078e7811be4_0.jpg

Jüri, Ferrari Purosangue'nin Seri Üretim Otomobil kategorisini kazanma nedenini “Otomobil gerçekte olduğundan daha kompakt görünmesini sağlayan olağanüstü oranlara sahip. Gerçek bir Ferrari olan Purosangue, özenle tasarlanan ve estetik açıdan büyüleyici kapı açma sistemi sayesinde rahat erişimi, yolcu alanı ve konforuyla sınıfının en iyisi ve kendisiyle benzer boyutlara sahip diğer otomobillerden ayrışıyor” sözleriyle açıkladı.

Ferrari Baş Tasarımcısı Flavio Manzoni ise “Ferrari Tasarım Merkezi'ne verilen bu uluslararası ödül, ekibin her üyesinin tutkusunu besliyor ve yeni yaratıcı fikirler için bizi cesaretlendiriyor” diye konuştu. 

bff157d2b9a33ff2a3078078e7811be4_1.jpg

İsmi İtalyanca'da "safkan" anlamına gelen Purosangue, sadece performans, sürüş keyfi ve konforu mükemmel bir uyum içinde sunmakla kalmıyor, aynı zamanda adına yaraşır bir şekilde markanın ikonik DNA'sını koruyor. Ferrari Purosangue, modern tasarım mimarisi sayesinde, benzersiz konfor ile tüm Ferrari'lerin imzası olan sürüş heyecanını mükemmel birleştiren çok yönlü bir otomobil. Otomobilin şık ve atletik dış tasarımı, diğer dört kapılı ve dört koltuklu otomobillerin tasarımından radikal bir şekilde ayrışıyor. İkonik V12 motorla donatılan Purosangue, segmentindeki en güçlü ve hızlı model olarak da otomotiv endüstrisinde yeni standartları belirliyor. Sadece olağanüstü hızlı ve çevik bir otomobil değil, aynı zamanda tüm yolculara konforlu bir araç içi deneyim sağlayan iç mekana sahip ilk dört koltuklu Ferrari oluşuyla da bir ilki temsil ediyor. 

ÇOK OKUNANLAR