SEKTÖREL › Ferrari Portofino'ya bir ödül daha!

Ferrari Portofino'ya bir ödül daha!

17 Ağustos 2019 / 13:56 Hafifletme çalışmalarına odaklanan Enlighten Award 2019 ödülünü Ferrari Portofino kazandı

Ferrari Portofino'ya bir ödül daha!

Araç ağırlığıyla ilgili yapılan başarılı tasarrufların kaynağındaki teknolojik yenilikleri ödüllendiren Altair Enlighten Award, bu yıl Ferrari Portofino’nun oldu. Amerika'nın Michigan eyaletinde yer alan Traverse City’deki CAR Yönetim Brifing Semineri esnasında verilen Enlighten Award 2019 ödülünün sahibi olan Portofino, yeni şasisinin etkisiyle, yerini aldığı California T'den daha hafif ve rijit bir gövdeye sahip.  

Ferrari mühendislerinin global çerçevede ağırlık düşürme hedefleri doğrultusunda tasarlanıp üretilen Portofino'da, üstü açık spor bir otomobil için daha rijit bir karoser oluşturma hedefine ulaşmak için, yenilikçi formların oluşmasına izin veren kum kalıbı dökümü teknolojisi kullanılmış. Böylelikle, baştan aşağı yeniden tasarlanan ve birbirlerine çok daha verimli olacak şekilde bileşenlerin entegre edildiği bir otomobil ortaya çıkmış. Önceki modellerde 21 farklı bileşenden oluşan A-sütunu da Portofino’da sadece 2 parçadan oluşuyor. Söz konusu üretim teknolojilerinin de katkısıyla gövde rijitliği yüzde 35 oranında artarken, komple ana gövde/karoser ve şasi üzerindeki kaynak uzunlukları önceki modele göre yüzde 30 kısalıyor ve böylelikle Portofino’nun montaj kalitesi daha da artıyor.

Ferrari Portofino, Enlighten Award 2019 ödülü kapsamında 27 Ağustos Salı günü New York'ta gerçekleştirilecek olan Nasdaq açılış töreninde sergilenecek.

ÇOK OKUNANLAR