YENİ MODELLER › Fiat, Egea Station Wagon ile Egea ailesini tamamladı!

Fiat, Egea Station Wagon ile Egea ailesini tamamladı!

13 Ekim 2016 / 17:02 Fiat Egea’nın station wagon versiyonu Ekim ayı itibariyle ülkemizde satışa sunuldu

Fiat, Egea Station Wagon ile Egea ailesini tamamladı!

Tofaş’ın bir milyar dolarlık yatırım ile gerçekleştirdiği Egea Projesi’nin üçüncü meyvesi olan Fiat Egea Station Wagon, Ekim ayı ile birlikte ülkemizde satışa sunuldu. Geniş yaşam alanı, pratikliği artıran bagaj hacmi, konforu ve teknolojileri ile birlikte rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Egea Station Wagon, kısa bir şekilde uzatılmış gövdeye ve daha geniş bagaj hacmine sahip bir Egea Hatchback sözleri ile betimlenebilir. Sedan ve hatchback gövdeli çift yumurta ikizleri ile aynı burun tasarımına sahip olan yeni otomobil, ön farlardan başlayıp otomobilin karakteristik arka farlarına uzanan omuz çizgisi ile de dikkat çekiyor. Otomobilin yere paralel stopları adeta Egea Station Wagon’un genişliğinin altını çizerken, arka kısımda yer alan spoyler otomobilin bagaj bölümünü aerodinamik formda tamamlıyor.

Fiat Egea Station Wagon iç mekanını sedan ve hatchback gövdeli kardeşleri ile paylaşıyor. FCA Grubu’nun yedi inçlik dokunmatik ekran üzerinden kontrol edile Uconnect infotainment sistemi, Egea Station Wagon’da son jenerasyonu ile birlikte yer alıyor. Fiat’ın yeni modeli ayrıca yüksek çözünürlüklü geri görüş kamerası, hız sabitleme sistemi, park, far ve yağmur sensörleri gibi teknolojiler ile birlikte sunuluyor. Fiat yetkilileri yeni Egea Station Wagon’un elinin en güçlü yanını ise elbette pratiklik olarak gösteriyor. 550 litrelik bagaj hacmi ile dikkat çeken otomobil, arka koltukların yatırılması ile birlikte 1.8 metreden daha uzun eşyaların taşınmasına olanak sağlıyor. Yetkililer otomobilin bagajının sağ ve sol kısmında yer alan bölmelerinin yerinden çıkması ile birlikte bagaj genişliğinin de 1.35 metreye çıktığını vurguluyor.

Fiat, yeni Egea Station Wagon’u ülkemizde ilk etapta biri benzinli, biri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile birlikte satışa sunuyor. FCA Grubu’nun 120 bg güç üreten 1.4-litre hacimli turbo benzinli motoru ilk etapta sunulan benzinli motor seçeneği olarak öne çıkarken, bu motor seçeneği 6-ileri manuel şanzıman ile birlikte eşleniyor. Fiat’ın tanıdık 1.6-litre hacimli 120 bg güç üreten MultiJet turbo dizel motoru ise ilk etapta satışa sunulan dizel motor seçeneği olarak öne çıkıyor ve yine 6-ileri manuel şanzıman ile birlikte geliyor. Fiat yetkilileri otomobilin otomatik şanzımanlı versiyonlarının ise 6-ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile eşlenen 110 bg’lik 1.6-litre hacimli atmosferik benzinli ve 6-ileri DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile eşlenen 1.6-litre MultiJet motorlar ile Ekim ayının ikinci yarısından itibaren satışa sunulacağını açıklıyor. Fiat Egea Staton Wagon’un baz fiyatı 66.900 TL olarak açıklanırken, dizel-otomatik ikiliye sahip en yüksek donanımlı Egea Station Wagon’un fiyatı ise 86.400 TL olarak duyuruluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR