YENİ MODELLER › Fiat Panda

Fiat Panda

03 Eylül 2011 / 15:50 Yeni nesil Panda, yerini alacağı güncel modelin eksiklerini gidermek istiyor

Fiat Panda
Fiat’ın küçük modeli Panda yenileniyor.  Avrupa’da bir zamanlar fenomen haline gelmiş olan Panda, yeni nesliyle selefinin eksiklerini gidererek daha özgün bir otomobil olmak niyetinde. Daha konforlu, güvenli ve teknolojik olan yeni Panda, ayrıntılarıyla öne çıkan bir otomobil. 3650 mm uzunluğunda, 1640 mm genişliğinde ve 1550 mm yüksekliğinde bir gövdeye sahip olan Panda, genel hatlarıyla selefine benzese de daha yuvarlatılmış bir karosere sahip.

Daha kaliteli malzemelerin, özenli bir işçilikle bir araya getirildiği iç mekanda, rahat yolculuklara imkan tanıyan esnek yapılı koltuklara yer verilmiş. Minik Fiat’ın kokpiti de selefiyle benzerlik gösterse de küp formlu göstergeler, kumanda elemanları ve direksiyon simidi oldukça özgün görünüyor.

Fiat Panda’nın motor gamı da artık daha kalabalık. Revize edilmiş 69 bg gücündeki 1.2 Fire motorun yanı sıra, yılın motoru ödülüne layık görülen 85 bg'lik 0.9 litre TwinAir Turbo motor ve 65 bg gücündeki 0.9 litrelik TwinAir da seçenekler arasında yer alıyor. Start/Stop fonksiyonu sayesinde çevreci yaklaşımı da elden bırakmayan otomobilin ayrıca 75 bg gücünde 1.3 litre Multijet dizel motora da sahip olması bekleniyor. Bunun yanısıra otomobilde, benzin/metan ile çalışan 0.9 litrelik TwinAir ve Benzin/LPG ile çalışan 69 beygirlik 1.2 EasyPower  motorlara da yer verilmiş.

İlk başta önden çekişli olarak piyasaya sürülmesi, ardındansa 4x4 versiyona da kavuşması beklenen Panda’nın 3 farklı trim, 10 farklı karoser ve 4 farklı kokpit rengi seçeneğiyle birlikte 600’ün üzerinde kombinasyona sahip olacağı belirtiliyor. Dört havayastığı, ABS, BAS, Isofix, aktif gergili emniyet kemeri, gündüz farı gibi özelliklerin Avrupa versiyonunda standart olacağı söylenirken, Blue&Me, TomTom Live sistemlerinin de sunulacağı açıklanıyor. Skydome olarak adlandırılan sunroof, önceki nesilde ses getiren  City fonksiyonlu direksiyon sistemi ve MP3 çalabilen müzik sistemi de donanım kalemleri arasında kendine yer buluyor. Panda’nın ayrıca 30 km/s hıza kadar acil durumlarda müdahale eden özel bir fren sistemine sahip olacağı da söyleniyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR