› Fiat Viaggio

Fiat Viaggio

24 Nisan 2012 / 03:19 Fiat'ın Dodge Dart bazlı yeni modeli Viaggio'nun bazı detayları açıklanırken yeni fotoğraflar da ortaya çıktı

Fiat Viaggio
Fiat'ın Viaggio adındaki yeni modelinin ilk görüntülerini geçtiğimiz günlerde yayınlamıştık. Bunun hemen ardından otomobilin yeni fotoğraflarıyla birlikte bazı teknik detayları da ortaya çıktı. Chrysler Grubu ile Fiat Grubu ortaklığının bir mevyesi olan ve Dodge Dart üzerine geliştirilen Viaggio bu otomobilden daha farklı bir yüze ve arka tasarıma sahip. Aracın tasarımı Fiat'ın İtalya'daki 'Stil Merkezi'nde gerçekleştirilmiş.

CUSW (Compact US Wide) platformunda yükselen Fiat Viaggio C-segmenti bir otomobil olarak tanımlansa da oldukça iri boyutlar sunuyor. Uzunluğu 4679 mm, genişliğiyse 1850 mm olan Viaggio, 2708 mm'lik dingil mesafesine sahip.

Dinamik  bir sürüş karakteri sunduğu açıklanan otomobil Fiat ile Chrysler'in ortak bir projesi. Üretimi Changsha'daki Fiat fabrikasında gerçekleştirilecek olan Viaggio'da Çin pazarına yönelik olarak 120 ve 150 bg gücünde 1.4 litrelik T-Jet motorlara görev verilmiş. Otomobilde 6-ileri çift kavramalı bir şanzımanın da sunulacağı söyleniyor. İlerleyen dönemlerde ülkemize de ithal edilmesi olası görülen Viaggio, Fiat ürün gamında Linea'nın üzerinde konumlanacak.

ÇOK OKUNANLAR