TEKNOLOJİ › Fiat Yol Arkadaşım Connect gelişmeye devam ediyor

Fiat Yol Arkadaşım Connect gelişmeye devam ediyor

13 Eylül 2021 / 17:28 Fiat, Yol Arkadaşım Connect uygulamasına yeni özellikler eklemeye devam ediyor

Fiat Yol Arkadaşım Connect gelişmeye devam ediyor

Fiat, Egea model ailesinde ve hafif ticari araç modellerinde sunduğu bağlanabilirlik teknolojisi Fiat Yol Arkadaşım Connect’e yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Tofaş’ta geliştirilen ve sınıfındaki ilk bağlantılı araç teknolojisi olan Fiat Yol Arkadaşım Connect, araçlara bayilerde monte edilirken, uygulama ise Apple Store ve Google Play store’dan indirilebiliyor.

Fiat Yol Arkadaşım Connect'e eklenen yeni fonksiyonlar sayesinde; kapı kilitleri uzaktan açılıp kapatılabiliyor; otopark lokasyonlarına uzaklık, boş kapasite ve fiyat bilgisi alınabiliyor; akü, lastik, adblue ve LPG seviyeleri uzaktan kontrol edilebiliyor. Bununla birlikte olası kritik arıza kodunda bir sinyal alınırsa, seyahat tamamlanır tamamlanmaz, "Müşteri İlgi Merkezi" tarafından telefonla aranarak, yapılması gerekenler müşteriye aktarılıyor. Fiat, gerekli durumlarda acil yol yardım ve çekici desteği de veriyor. Fiat Yol Arkadaşım Connect ayrıca; bir kaza anında alınan çarpışma verisini de markanın müşteri ilgi merkezine iletiyor. Müşterinin talebi doğrultusunda veya kendisine ulaşılamayan durumlarda aracın bulunduğu konuma otomatik olarak ambulans hizmeti gönderiliyor.

e2d16704849b22d5cd41aaed13888219_1.jpg

Fiat Yol Arkadaşım Connect, Türkiye’de araç kaskosuna farklı bir bakış açısı getiren Connect Kasko ve filo müşterilerinin ihtiyacı üzerine tasarlanan Connect Filom gibi fark yaratan iş modelleriyle de müşterilere katma değer yaratan hizmetler sunuyor. Connect Kasko’da; Fiat Yol Arkadaşım Connect teknolojisi aracılığıyla temin edilen verilere göre kasko poliçeleri kişiye özel belirleniyor. Aksigorta ile hayata geçirilen Connect Kasko'yu ilk poliçede yüzde 10 avantajla alan sürücüler, bir yıllık kullanım sonunda yenileme döneminde sürüş puanlarına göre de yüzde 10‘a varan indirimler alıyorlar. Bunlara ilaveten müşterileriin aracını yıl içinde kullanmadığı günler Connect ile tespit edeilrek 250 TL’ye kadar indirim uygulanıyor. 

e2d16704849b22d5cd41aaed13888219_2.jpg

Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasının insana dokunan bir teknoloji olduğunu belirten Fiat Satış Sonrası Direktörü Hüseyin Şahin; “Fiat Yol Arkadaşım Connect ile kullanıcılarının ve araç içindeki yolcuların güvenliğini öncelikli olarak düşünüyoruz. İnsan hayatına dokunan çok önemli hizmetlerimiz var. 2021 yılındaki ürün güncellemeleri kapsamında ilk olarak kaza riski yüksek 250 nokta için -Kaza Kara Nokta Bildirimi-ni uygulamamıza ekledik. Kaza Kara Nokta Bildirimi sayesinde, araç seyir halindeyken kaza ile sık karşılaşılan noktalara yaklaşıldığında kalp atışını andıran özel bir uyarı bildirimi ile, sürücülerin risk içeren bölgelerde çok daha dikkatli ve güvenli bir şekilde araç kullanmalarına destek oluyoruz” dedi.

e2d16704849b22d5cd41aaed13888219_0.jpg

Hüseyin Şahin, Fiat Yol Arkadaşım Connect’te bu yıl devreye aldıkları ikinci önemli güncellemenin ise okulların açıldığı günlerde özellikle önemine değinmek istedikleri Ducato Çocuk Alarmı olduğunu belirtti. Şahin “Geçtiğimiz yıllarda okul servislerinde çocukların unutulması nedeniyle yaşanan talihsizlikler ve sonucunda hepimizi çok üzen haberlerle karşılaştık. Bu konuda ne yapabiliriz diye düşünerek, Fiat Yol Arkadaşım Connect’e yeni bir fonksiyon daha eklemek üzere çalışma yaptık. Okul servislerinde beğeniyle tercih edilen Ducato modellerimizdeki koltuk sensörü çözümünü bir adım öteye taşıdık. Ducato Okul taşıtlarında, motor kapatıldıktan hemen sonra; koltukta çocuk ya da eşya unutulduysa FYA Connect araç kullanıcısını öncelikle bir bildirim ile uyarıyor. Bildirim göndermemizden sonra 5 dk. içerisinde araca gidip duruma müdahale edilmemişse, Müşteri İlgi Merkezimiz kullanıcıyı arayarak, bu kez de bizzat uyarıda bulunuyor.” diye konuştu.

Fiat Yol Arkadaşım Connect için güncelleme çalışmaları da durmaksızın devam ediyor. 2022-2025 yılları arasında Connect’le sadece araçla sürücüyü değil, kullanıcısıyla akıllı ev sistemlerini ve diğer Connect’li araçları da birbiriyle bağlantılı hale getirmeyi planlayan Fiat, müşterilere sunduğu hizmetin kapsamını daha da genişletmeyi hedefliyor.

ÇOK OKUNANLAR