İLK BAKIŞ › Fiat'tan Güney Amerika'ya özel B-SUV

Fiat'tan Güney Amerika'ya özel B-SUV

06 Mayıs 2021 / 12:26 Fiat'ın Güney Amerika pazarı için geliştirdiği B-SUV modelinin detayları ortaya çıkmaya başladı

Fiat'tan Güney Amerika'ya özel B-SUV

Fiat'ın Güney Amerika pazarına yönelik olarak geliştirdiği ve ilk etapta "Project 363" adıyla duyurduğu B-SUV modelinin ilk görselleri ortaya çıktı. FCA'nın Brezilya'daki fabrikasında üretilecek olan otomobilin ismi ise henüz belli değil. Şimdilik SuvFiat olarak adlandırılan otomobil Fiat Brezilya'nın https://suv.fiat.com.br/ adresi üzerinden yapılan oylama sonucunda TUO, DOMO ve PULSE isimlerinden birini alacak.

Eylül ayında Brezilya'da satışa sunulması planlanan küçük SUV, MLA adında yeni bir platform üzerine geliştirilmiş. Tasarımı markanın Latin Amerika'daki Argo ve Chronos modellerinden izler taşıyan SUV, geniş ön ızgarası, yüksek motor kaputu ve siyah çamurluk dodikleriyle güçlü bir görünüm sunarken, üst donanım seviyesinde sunulacağını düşündüğümüz siyah tavan ve öndeki krom şeritle prestijli bir duruşa da sahip.

fc2330306bea660d8cfc94a02ad11041_0.jpg

Fiat'ın B-SUV modelinin motor gamı henüz netlik kazanmış değil, ancak 125 bg gücündeki 1.0 litrelik turbo-benzinli Firefly ünitenin ve 109 beygirlik atmosferik 1.6 litrelik motorun seçenekler arasında bulunacağı tahmin ediliyor. 

ÇOK OKUNANLAR