YENİ MODELLER › Fiesta, hafif hibrit versiyona kavuştu

Fiesta, hafif hibrit versiyona kavuştu

20 Eylül 2021 / 12:23 Ford Fiesta, yeni bir görünüme, teknolojik donanımlara ve 48V hafif hibrit versiyona kavuştu

Fiesta, hafif hibrit versiyona kavuştu

Ford Fiesta, yeni dış tasarımı, teknolojik özellikleri ve hafif hibrit versiyon da dahil olmak üzere geniş motor gamıyla tanıtıldı. Trend, Titanium, ST ve Active modellerinin her biri daha fazla renk seçeneği, jant tasarımı ve iç tasarım detaylarından faydalanıyor. Fiesta ailesi oldukça belirgin özelliklere sahip Titanium, ST ve Active modellerinin yanısıra Vignale paketiyle de sunulacak.

Yenilenen Ford Fiesta, markanın küçük SUV modeli Puma tarafından da kullanılan, başarısı kanıtlanmış Ford B-otomobil mimarisine dayanıyor. Serinin yeni dış tasarımında burun kısmının yüksekliğini artıran motor kaputu ve daha geniş bir panjur yer alıyor. Ford’un “mavi oval” logosu da artık motor kaputunın kenarında değil, ızgara içinde yer alıyor.

ac1dc8b952a108d2757994035ee7b7c8_0.jpg

Tüm versiyonları ilk kez LED farlarla gelen Fiesta, üst donanım paketlerinde ise Matrix LED teknolojili farlarla donatılıyor. Otomobilin standart stop grubu daha sofistike bir görünüm sağlayan yeni siyah çerçeveler içinde yer alırken, mevcut LED arka stopları da Premium Siyah renk tamamlıyor. Her bir versiyonda, kendine özgü dış ve iç tasarım unsurlarına yer verilmiş. 

ac1dc8b952a108d2757994035ee7b7c8_1.jpg

Örneğin; ST modelinde daha sportif özelliklere sahip; bal peteği görüntüsünde, parlak siyah renkte yeni üst ızgaralar bulunuyor. Geniş yan havalandırma ızgaraları otomobilin gövde rengiyle aynı renkte. Daha geniş ve alçakta yer alan ızgara da serinin sportif görünümüne katkı sağlıyor. SUV'lerden ilham alan Active versiyonunu ise diğer modellerden, maceracı karakterini ortaya koyan sert çizgilere sahip tasarım detayları ayırıyor. Parlak siyah renkteki geniş üst ızgara, daha yüksek ve çıkıntılı yan havalandırma ızgaraları, Active serisinin crossover duruşunu yansıtıyor.

Yeni Fiesta’da yedi adet yeni alaşımlı jant tasarımı ve iki yeni gövde rengi bulunuyor. Titanium, ST ve Active modelleri için mevcut olan Vignale paketleri özel tasarım 17 ve 18 inçlik alaşımlı jantlar, Sensico tasarımı koltuk malzemeleri ve modeline göre mat karbon efektli iç dekorasyon unsurları ile sunuluyor.

ac1dc8b952a108d2757994035ee7b7c8_3.jpg

12,3 inçlik dijital gösterge paneline sahip olan yeni Fiesta’da Ford’un iletişim ve eğlence sistemi SYNC de bulunuyor. 36 basit sesli komutla navigasyon sistemini ve bağlantılı akıllı telefonları kontrol etmeyi mümkün kılan sistem Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu 8 inçlik bilgi eğlence sistemi ile destekleniyor. Dokunmatik ekran, tutma ve kaydırma hareketleriyle yönetilebiliyor ve arka görüş kamerasından alınan 180 derecelik görüntüyü ekrana yansıtabiliyor. Fiesta'nın üst versiyonlarında akıllı telefonlar için kablosuz şarj bölmesi ve 10 hoparlörlü, bir adet entegre subwoofer ile 575 watt’lık Dijital Sinyal İşleme Amfisi içeren B&O Ses Sistemi de sunuluyor.

Yeni Ford Fiesta, 48 voltluk EcoBoost hafif hibrit ve EcoBoost benzinli güç aktarım organları ile sunuluyor. EcoBoost Hibrit modellerde standart jeneratör yerine Kayış Tahrikli Entegre Jeneratör (BISG) yer alıyor. Fren ve yavaşlama sırasında 48 voltluk lityum-iyon aküyü şarj eddn BISG, motor ile entegre olarak, depolanan enerji ile normal sürüş ve hızlanma sırasında torka yardımcı oluyor. Bu teknoloji, motoru 350 milisaniye gibi kısa bir sürede yeniden çalıştırabiliyor; daha fazla yakıt tasarrufu sağlamak için aracın debriyaj pedalına basılıyken ve vitesteyken yavaşlayarak 25 km/s’nin altında bir hıza düşmesi ve durması gibi durumlarda motoru durdurmak için otomatik Stop/Start sistemini devreye sokuyor. 

ac1dc8b952a108d2757994035ee7b7c8_2.jpg

Yeni Fiesta’nın 125 ve 155 bg'lik seçenekler sunan 1.0-litrelik EcoBoost Hibrit motoru 6-ileri manuel ve 7-ileri Powershift şanzımanlarla kombine ediliyor. Hibrit versiyonun ortalama yakıt tüketimi 4,9 lt/100 km olarak açıklanırken, hibrit olmayan 100 bg gücündeki 1.0 EcoBoost motorun tüketimi ise 5,2 lt/100 km olarak veriliyor. 200 beygirlik 1.5 EcoBoost motora sahip olan ST versiyonun kağıt üzerindeki tüketimi ise 6,1 lt/100 km.

Normal, Spor ve Eco olmak üzere üç farklı sürüş moduna sahip olan Fiesta, Active versiyonunda ise ayrıca Patika ve Kaygan Yol sürüş modları da sunuyor. Selefine göre sofistike teknolojilerle donatılan otomobil; Dur & Kalk özellikli Adaptif Hız SabitlemeHız Levhası Tanıma sistemi, Aktif Park Asistanı, Çapraz Trafik Uyarı Sistemli ve Aktif Fren Sistemli Kör Nokta Uyarı Sistemi (BLIS), Şerit Takip Sistemi ve Çarpışma Öncesi Aktif Fren Sistemli Asistanı gibi teknolojiler sunuyor.                                                                                                 

ÇOK OKUNANLAR